Ismerd meg az aszalt gyümölcsök pozitív oldalát!

A különösen ízletes aszalt gyümölcsöket nem csak zamatos és édes ízük miatt érdemes fogyasztani, ugyanis a téli finomságokban rengeteg vitamin és ásványi anyag is megtalálható, melyek által hozzájárulnak az egészséged és a karcsúságod megőrzéséhez, továbbá a rosttartalmuk is fontos, ami pedig segít megtisztítani a bélcsatornákat a lerakódott salakanyag kimosásával.

[wp_ad_camp_1]

Az aszalt gyümölcsök nagy előnye, hogy magas gyümölcscukor tartalmuknak hála még az éhséget is távol tudják tartani, sőt még az édesség utáni vágyat is csillapítható velük, arról már nem beszélve, hogy önmagukban, nassolni valónak is nagyon finomak. A mértékletességre viszont törekedj! Az aszalt gyümölcsökben ugyanis nem csak a rost, a cukortartalom is koncentrálódik. Érdemes naponta csak kétszer, ésszerű mennyiségben fogyasztani, így hozzájárulsz a diéta sikeréhez.

Aszalt gyümölcsök

Aszalt gyümölcsök

Az aszalt gyümölcsös diéta természetesen nem jelent kizárólagosságot, tehát érdemes még azzal is kísérletezni, hogy más élelmiszerekkel kombinálod a finom szárított gyümölcsöket. A magas rost tartalom például segíthet a húsételek megemésztésében is, sőt egészen különleges ízhatást érhetsz el. A tejtermékekkel viszont bánj óvatosan, ugyanis az érzékenyebbeknél ennyi rost és a nyers tej már sok lehet a jóból, az emésztés sokkal gyorsabb lehet a kelleténél.

A diéta alatt érdemes zsír- és kalóriaszegény ételeket fogyasztani és kerülni a cukrot, és a fehérlisztet, amíg a megfelelő folyadékbevitelre nagyon is ügyelni kell. Jó hír viszont, hogy bármilyen aszalt gyümölcsöt fogyaszthatsz, de az aszalt szilva, az aszalt vörös áfonya, az alma, az áfonya és az eper az, ami a legideálisabb választás biztosítja diéta szempontjából. A mazsolával vigyázni kell, mert még a többi szárított gyümölcshöz képest is magasabb lehet a cukortartalma a kelleténél és épp ellenkező hatást érhetsz el vele.