Itt van az ősz, cseréljünk parfümöt!

Az évszakváltás nemcsak a természetet, hanem minket is változásra késztet: kevesebbet sétálunk a szabadban, vastagabb ruhákat kezdünk viselni, valamint a legtöbben ilyenkor illatot is cserélünk! Bizony, a kánikula végeztével ideje búcsút intenünk a friss, citrusos, könnyed illatoknak és ideje elővennünk azt a minket melegen körbeölelő parfümöt, amelyet a hűvösebb hónapokban szoktunk használni!

[wp_ad_camp_1]

Persze, nyilván akadnak köztünk szép számmal szerencsések is, akiknek sikerült már egy olyan illatot találniuk, amely az év minden napján megállja a helyét, nem túl tolakodó a nyári melegben, ugyanakkor nem illan el percek alatt a száraz, hideg tél folyamán sem! Ettől függetlenül még mindig többségben vannak a „hűtlen” parfümtulajdonosok, akik, a hideg beálltával új üvegcse után nyúlnak nap mint nap. De milyen is egy jó őszi-téli illat? Nos, azt már ugye tisztáztuk, hogy a túlságosan friss típusú parfümök nem minősülnek épp a legjobb választásnak az év zordabb szakában. Ilyenkor bátran előkotorhatjuk a szekrény mélyéről a töményebb illatokat, a hűvös időben ugyanis a parfüm rengeteget veszít az intenzitásából. Ez persze nem jelenti azt, hogy ilyenkor akár fürödhetünk is a nagypapa locsolókölnijében!

Őszi parfümök

Őszi parfümök

Fontos, hogy a téli illatunk is ízléses legyen és persze nem kell túlzásba vinni az alkalmazását sem, főleg ha eredeti parfümről van szó! Ebben az időszakban nyugodtan és előszeretettel permetezhetünk magunkra édeskés, gourmand illatokat, sőt, a fűszeres, orientális parfümök is a hűvös hónapokban jutnak főszerephez. Ha viszont valaki nem kedveli különösebben az édes-fűszeres vonalat, akkor az maradhat a kicsit markánsabb virág illatoknál, amelyek még ilyenkor is használhatóak, de jó választás lehet erre a periódusra mondjuk egy fás, uniszex illat is. Hölgyek-urak, elő tehát azokkal az őszi-téli parfümökkel és vegyünk egy időre érzékeny búcsút a kedvenc nyári illatunktól! Ne feledjük, jövőre is lesz nyár, nem lesz hosszú az elválás, de addig is beburkolhatjuk magunkat a hideg időszak, a hulló levelek, a meghittség és a téli ünnepek illatával!