Készítsd el saját magad a csokoládét, ami nem hizlal!

Talán már Te is hallottál arról, hogy a jó minőségű csokoládé egészséges. Az üzletekben kapható csokoládék nagy része viszont nem mentes a káros adalékanyagoktól és bizony a cukortól sem, így a legjobb megoldás, ha inkább saját magad készíted el azt a csokoládét, melyet bátran, bűntudat nélkül fogyaszthatsz.

Ha Te magad elkészíted el a csokoládét, akkor nem csak finom és egészségen nasit kapsz, de többé nem kell sóvárognod a boltokban a finomabbnál – finomabb csokoládék előtt, sőt ez egyenesen tilos! Bátran add meg magadnak azt, ami finom, de ha lehetőséged van, mérlegelj és válaszd az egészségesebb, illetve a nem hizlaló verziókat, így a lelkiismereted is nyugodtabb lesz.

Most egy hihetetlenül egyszerű és mindössze három alapvető komponensest tartalmazó alapreceptet ismerhetsz meg, melyet aztán kedvedre tudsz bonyolítani és persze fogyasztani is. Az alaprecepthez kell kókuszzsír, keserű kakaópor és eritrit, illetve egy másik változat szerint, mely kevésbé zsíros: keserű kakaópor, eritrit, Cocomas és csak egy nagyon kevés kókuszzsír.

Házi csokoládé

Házi csokoládé

Ebben a receptben az a szép, hogy bár a zsír szénhidrátok kíséretében bizony hizlal, de itt viszont erről szó sem lehet! Az alapanyagok persze nem feltétlenül a legolcsóbbak, viszont olyan kevés kell belőlük, hogy egy adag finom csokoládé bekeveréséhez sokkal kevesebbe kerül, mintha a boltban vennéd meg vagy aztán vásárolnád a drága fogyasztó bogyókat.

Nem kel megijedned, ha nem vagy jártas a konyhában, nagyon egyszerű a dolgod. Az alapanyagokból keverd ki először a kívánt keménységű csokoládét. Ha egészen sűrűre kevered, akkor fél kiskanálnyi adagokat kell a tenyeredben gömbölyűvé formálni. A közepébe akár egy – egy szem törökmogyorót is nyomhatsz vagy bármi mást, amit megkívánsz. Az eritrit cukoralkohol édessége a cukorénak 80%-a, de nulla kalória, a Cocomas pedig 100% kókuszkrém. Természetesen korlátlan mennyiségben azért ebből sem ehetsz!