Kevés vizet isznak hazánkban a gyerekek

Egy reprezentatív kutatás szerint a magyar gyerekek egyáltalán nem isznak elegendő vizet. A helyzet olyannyira súlyos, hogy a négy és tíz év közti korosztály ötödét a dehidratáció fenyegeti. Sajnos egyáltalán nem rózsás a helyzet, jobban oda kellene figyelni, hogy gyermekeink elegendő vizet fogyasszanak.

Keveset iszik a gyerek és ez bizony komoly probléma! Manapság a csapból is az folyik, hogy több folyadékot kellene fogyasztani, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek és a felnőttek nem fogyasztanak kellő mennyiségű folyadékot. Ráadásul az is problémát jelent, hogy a bevitt folyadék általában cukros üdítő és gyümölcslé. Sajnos ezekben nem csak a cukortartalom magas, de különféle ízfokozókkal, mesterséges színezőanyagokkal is tele vannak. A fentebb említett kutatás arra is rávilágított, hogy a legrosszabb helyzetben a kilenc-tíz éves fiúk vannak, akik jellemzően azért nem fogyasztanak elegendő folyadékot, mert túl sok inger éri őket, így egész egyszerűen elfeledkeznek az ivásról. Ahogy fentebb is említettük, a víz helyett jellemzően a cukros üdítőkhöz nyúlnak, leginkább azért, mert a víz ízét nem szeretik.

Na, de mit lehet tenni, ha már az óvodás korú gyerekek esetében is komoly problémát jelent a kellő mennyiségű folyadék fogyasztás? Nos, mindenképp jobban oda kell figyelni a gyerekekre. Érdemes gyakran megkérdezni a gyereket, hogy nem-e szomjas, kér-e egy kis innivalót. Ezenkívül célszerű az étkezések során vizes kancsót elhelyezni az asztalon, így a gyerek nagyobb eséllyel fog inni. Ha a gyerek panaszkodik a csapvíz ízére, akkor érdemes lehet víztisztítót alkalmazni. Ha szeretne minőségi víztisztító készüléket vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a wellnetviztisztito.hu weboldalra és tájékozódjon!