Kezdjük el a nyári szezont egy jó fogyókúrával

A nyár és a strandszezon beköszöntével még mindig sokan vágnak bele a fogyókúrába, hiszen a felesleges kilóktól való megszabadulást sosincs későn elkezdeni. Az újságok és a világháló milliónyi jó tanáccsal látja el a fogyni vágyókat, de mindenkinek magának kell megtapasztalnia, hogy életviteléhez, a túlsúly mértékéhez és akaraterejéhez melyik diéta típus felel meg leginkább.

Fogyókúrázás alkalmával nagyon fontos, hogy odafigyeljen a kiegyensúlyozott táplálkozásra, s érdemes tisztában lennie azzal is, hogy a gyors fogyást ígérő villámdiéták nem véletlenül tarthatóak csupán néhány napig. Esetükben ugyanis az egyoldalú táplálkozás hosszú távon komoly hiánybetegségek kialakulásához vezethet.

A sokak által kedvelt és komoly eredményekre vezető 90 napos diéta tulajdonképpen az alapanyagok fogyasztásának szétválasztásán alapul. A gyomor ugyanis az egyes ételtípusok emésztéséhez különféle enzimeket termel. Ha együtt fogyasztjuk a fehérjét a szénhidráttartalmú táplálékkal, az emésztés elégtelen lesz, ami végső soron túlsúly kialakulásához vezethet. Ezért nagyon fontos, hogy például a húsokat zöldségkörettel fogyasszuk, és ne például tésztával. A tészta egyébként is a diétázók ellensége, és egy-két típustól eltekintve csak megnehezíti a fogyókúra folyamatát.

Nyári fogyókúra

Nyári fogyókúra

Arról sem szabad azonban elfeledkeznie, hogy a fogyókúra mit sem ér, ha nem egészíti ki rendszeres testmozgással. Válassza akár a futást, úszást, vagy az otthoni fitness dvd-ket, abban biztos lehet, hogy a diéta hatását felgyorsítja majd, és a végeredmény a megfelelő étrend tartásával valóban olyan lesz, amilyenre vágyott.