Kínzó, szűnni nem akaró derékfájdalom

A derékfájdalom olyan mozgásszervi probléma, melyet a lakosság jelentős része megtapasztal élete során. A derékfájdalomnak nevezett diszkomfort érzet általában a farredő és az alsó bordaív közti területen jelentkezik. A probléma gyakran a lábba is kisugárzik. Sokan a korra fogják a fájdalom megjelenését, azonban általában nem erről van szó.

Derékfájdalom megjelenésétől függően több csoportba sorolható. Ha kevesebb, mint egy hónapja áll fenn a probléma, akkor akut derékfájdalomról beszélhetünk. Két-három hónapos panaszok esetén szubakut fájdalomról van szó, viszont, ha már több, mint három hónapja jelen vannak a kellemetlen tünetek, akkor kiújuló- vagy krónikus derékfájás áll fenn. A derékfájás nagyon gyakran nem önmagában áll fenn, hanem egy tünetegyüttes részeként. Ez különösen a specifikus derékfájdalom esetén van így, amikor a fájdalom közvetlenül a mozgásszervrendszer elváltozásaihoz kapcsolható. A nem specifikus derékfájdalom esetében nem erről van szó, ugyanis gyakran mindössze egy rossz mozdulat vagy mechanikai stressz okozza a fájdalmat.

Ha a panaszokhoz zsibbadás, érzéskiesés párosul, akkor célszerű felkeresni egy ortopéd vagy reumatológus szakorvost kivizsgálás céljából. A gyógytorna és a Dolixir rövid időn belül enyhülést hozhat. A Dolixir egy igazán hatékony fájdalomcsillapító készítmény, melyet magyar szakemberek fejlesztettek ki. Spray kiszereléssel rendelkezik, ezért a test különböző részein, egy időben akár több részen is lehet alkalmazni. Álló és ülőmunka esetén is óvatosnak kell lenni és lehetőség szerint gyakran kell megváltoztatni a testhelyzetet, annak érdekében, hogy a fájdalom ne jelentkezzen rövid időn belül. a Dolixir kapcsán a dolixir.hu online platformon tudhat meg bővebb információkat!