Kisbabáknak is gyógynövény főzetek?

Szerencsére ma már egyre több természetes készítmény létezik a picik számára is, így ha bármilyen gond van nem kell azonnal gyógyszerekhez fordulni, választhatjuk a természetes gyógyteákat is, viszont különösen ügyelni kell, hogy melyiket is választjuk, mi mire is jó. A legtöbb üzlet tele van különféle babateákkal, így senki számára sem okozhat gondot azokat beszerezni, ám vajon melyik tea a megfelelő, melyik is kell a kicsinek?

Addig, amíg a kisbaba csak anyatejen él és Őt igény szerint szoptatjuk, nincs is szüksége más folyadék bevitelére, még a legmelegebb nyári hónapokban sem, ugyanis az anyatej a szomjúságot is csillapítani tudja. Éppen ezért érdemes tudni, hogy melegben gyakrabban kell a picit a mellre helyezni az etetések közötti időszakban is, hiszen lehet, hogy bár nem éhes, de szomjas. Később viszont, amikor már mást is elkezd enni nyugodtan megkínálhatjuk az anyatej mellett tiszta vízzel vagy babáknak való teával.

Kisbaba itatása

Kisbaba itatása

Ha a tea mellett határozzuk el magunkat, először is gondoljuk át alaposan, hogy a babának szomjoltásra vagy pedig egészségügyi célból szeretnénk teát adni. Abban az esetben, ha a baba például hasfájásban szenved, akkor ajánlott az édesköménytea vagy az erre alapozó teakeverékek köménnyel vagy ánizzsal. Szomjoltóként már természetesen a legkülönfélébb teafajták állnak a szülők rendelkezésre, ugyanis találunk egyszerű gyógynövényteákat, de akár ízletes gyümölcsteákat és még keverékeket is sárgarépával koffein nélkül.

A tea kiválasztásnál mindig figyeljünk az összetevők listájára és ne a hangzatos név vagy egy szépen csomagolt doboz alapján döntsünk. Megannyi babatea kapható oldható formában granulátumként, ami így otthon bármikor gyorsan elkészíthető, viszont ezek a készítmények nagyrészt cukorból állnak, nem alkalmasak a kicsik számára, így ha csak lehet a filteres tea mellett döntsünk.