Kivonatok, olajok és vizek, amelyek javíthatják a sütést

Egy recept feltalálása az alapoktól kezdve nehéz munka, de a család kedvencének megfőzése mindig egyszerű. Néhány csepp tiszta kivonattal, illóolajokkal és virágvizekkel új életet lehelhet a régi desszertekbe, anélkül, hogy aggódnia kellene a kémia megváltoztatása miatt.

[wp_ad_camp_1]

A vanília kivonat valószínűleg az amerikai desszert leggyakoribb aromás erősítője, függetlenül attól, hogy főszerepet játszik-e vagy támogató szerepet – vegye figyelembe a jelenlétét egy adag vaníliafagylaltban, szemben a csokoládés sütivel. Az előbbiben a vanília kerül a fagylalt meghatározó jellemzőjévé, míg az utóbbi a vaj és a csokoládé aroma erősítésére és fokozására szolgál. Az azonnali eszpresszópor tényleges, folyékony eszpresszóból készül, amelyet teljesen dehidratáltak (gyakran fagyasztva szárítással) az összes nedvesség eltávolítása érdekében. Ennek eredményeként gyorsan oldódó por jön létre, a megfelelő sajtolású eszpresszó minden ízével, amelyet bátran használhat sokféle ételben.

Ez az azonnali eszpresszó teljesen eltér az őrölt kávétól, ami szilárd anyag, és amely képtelen feloldódni habokban és tésztákban, és nem képes biztosítani a nagynyomású extrakció robusztus ízét. A rózsavíz egy gyógynövényes párlat, amelyet rózsaszirmokból készítenek, és ilyenkor a damaszt rózsa mámorító aromájára kell gondolni. Általában a közel-keleti és az indiai konyhákban használják, ahol olyan desszertekben állja meg a helyét, mint a malabi, a gulab jamun, a török ​​élvezetek és a kanafeh, valamint számtalan egyéb édességben. Ízlés szerint rózsavíz adható hozzá szó szerint bármihez, legyen szó akár egy klasszikus rózsavíztől illatos panna cotta-ról, akár a felvert görög joghurtról mézzel és rózsával, de mi a gyümölcsös desszertekben leggyakrabban a vanília virágos alternatívájaként használjuk.