Kollagén tartalmú étrendkiegészítők előnyei

A kollagén testünk egyik fontos építőeleme. Olyannyira fontos része a szervezetünknek, hogy csontjaink, bőrünk, ízületeink és az izmaink is tartalmaznak kollagént, viszont a szervezetünkben lévő kollagén mennyisége harminc-negyven éves kor után fokozatosan csökken, így pótlására van szükség.

[wp_ad_camp_1]

Kollagén szervezetünk elengedhetetlen építőanyaga, melyre szükségünk van egészségünk és szépségünk fenntartásához. Szervezetünk kollagén termelése idővel egyre jobban csökken, ezért fontos, hogy pótoljuk. A szervezetünkben lévő kollagén mennyisége évente egy százalékkal csökken, amit bizonyos tényezők fokozhatnak. Ilyen például az egészségtelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás, a stressz, a dohányzás, valamint a különféle környezetszennyező hatások. Mivel idővel szervezetünk kollagén termelése csökken, ezért bőrünk veszít feszességéből és csökken szervezetünk ellenálló képessége. Ha szeretnénk szervezetünk egészségét, bőrünk fiatalságát, csontjaink egészségét megőrizni, akkor fontos, hogy gondoskodjunk a kellő kollagén pótlásról. Ennek egyik kiváló módja a táplálék-kiegészítő használat. Lehetőleg természetes táplálék-kiegészítőt válasszunk, mely egyáltalán nem vagy alig tartalmaz mesterséges hozzáadott anyagokat.

Kollagén

Kollagén

A kollagén kapcsán már a kilencvenes években megindultak a kutatások, melyek rávilágítottak, hogy a kollagénbevitel és az ízületek állapotának javulása közt egyértelmű összefüggés van. Azóta már azzal is tisztában vagyunk, hogy a kollagén a szépség megőrzésének is elengedhetetlen része, hiszen megszépíti a dekoltázs, nyak és mellkas bőrét. A kollagén az ínakat és a szalagokat is táplálja, ami szintén egy újabb ok, hogy miért fontos szervezetünkben a kollagén pótlása. Bővebb információkért látogasson el a gyogyvarazs.hu weboldalra!