Milyen módon segíthet másoknak az álláskeresésben?

Minden munka ideiglenes, és soha nem lehet tudni, mikor találhatja magát az álláskeresésők között. Éppen ezért, amikor Ön abban a helyzetben van, hogy segíthet másoknak az álláskeresésben, akkor segítenie kell, mert soha nem tudja, hogy mikor lehet szüksége ugyanerre a segítségre.

[wp_ad_camp_1]

Végül is az álláskereső feladata, hogy munkát vállaljon, de ennek a folyamatnak egy része valószínűleg a kapcsolataik alapján fog kialakulni. Ha egy volt alkalmazott vagy munkatárs segítséget kér, ön is potenciális referencia lehet. Míg állásra pályáznak, az álláskeresőknek rendet kell tenniük a referenciák között. Azzal, hogy felajánlja magát egynek, segít megkönnyíteni számukra ezt a folyamatot. Ezenkívül jelentős morális lendületet jelent az álláskereső számára, hogy tudja, hogy van valaki, akire számíthatnak. Csak győződjön meg arról, hogy képes-e őszintén értékelni az álláskereső munkamorálját és készségeit. Ne próbáljon hamis képet kialakítani valakiről, és ne akarjon erőltetni valamit, ami nincs. Néha éppen a kapcsolatok teszik lehetővé, hogy végül felvegyenek egy állásra.

Lehet, hogy vannak olyan iparágak, ahol nem tud sok segítséget nyújtani barátainak vagy kollégáinak, de ismerhet valakit, aki megteheti. Ebben az esetben segítsen a bemutatkozásban. Bizonyosan vannak olyan módszerek, amelyekkel az álláskeresők kapcsolatba léphetnek idegenekkel a LinkedIn-en, hogy kapcsolatba léphessenek szakmai hálózatukkal. Amikor azonban felajánlja, hogy bemutatja őket valakinek a szakmai hálózatában, segít a folyamat egyszerűsítésében. Gondoljon arra, mikor volt utoljára állásvadászaton, és milyen típusú erőforrásokat és stratégiákat használt az álláskereséshez. Az álláskeresési folyamat elsöprő élmény lehet. Minden tanács, amely segíthet az álláskeresőnek a keresés megszervezésében, hasznos. Ez lehet olyan egyszerű, mint megosztani saját személyes tapasztalatait, ajánlani egy könyvet vagy egy weboldalt stb.