Kolumbia turisztikai látványosságai

Dél-Amerika legváltozatosabb és legfestőibb országa kétségtelenül Kolumbia, hiszen itt megtalálható minden, ami egy turistának fontos lehet: tengerpartok, hegyek, mocsarak, folyók, köztük az Amazonas. Érdemes tehát fellátogatni Kolumbia nemzeti parkjait, illetve történelmi látványosságait, hiszen azokból van bőven. Kolumbia kulturális élete is vibráló, tehát ha Dél-Amerikában jár, ne hagyja ki ezt a gyönyörű országot.

[wp_ad_camp_1]

Az első kötelező turisztikai látványosság Kolumbiában a Zipaquirá sóbánya, amely csak egy órányi autóútra van Bogotától. A sóbánya igazából egy katolikus templom, amely szinte teljes egészében sóból készült, a bányászat viszont már egy ideje megszűnt. Annak ellenére, hogy ez egy fő turisztikai központ, a katedrális minden vasárnap körülbelül 3000 hívet fogad be, akik egy felejthetetlen istentiszteleten vehetnek részt. A Tayrona Nemzeti Park is egy gyönyörű látványosság, amit a Földközi-tenger határol, és lélegzetelállító strandokat és tájakat nyújt a turistáknak. A nemzeti park egy legkedveltebb helye a LA Piscina lagúna, ahol egy természetes korallzátony a lagúnát egy védett úszó területté változtatja. A lagúnában találkozhat homárokkal, és különböző halakkal is.

Kolumbia

Kolumbia

A Monsseratte hegy is egy kihagyhatatlan látnivaló, hiszen a hegy tetején, ami túlnő a városon, van egy 17. századi templom, amely egy igazi vallásos mekkaként szolgál. Az egyik legjobb módja annak hogy igazán megtapasztalja Kolumbiát az az, ha egy légi villamossal megy fel a Monsseratte hegyre, hiszen a hegyről megtekintheti a lemenő napot is. Végül pedig a Barranquilla karnevált is érdemes megtekinteni, amely a világ második legnagyobb karneválja. Ilyenkor Barranquilla városa tele van árusokkal, felvonulásokkal és élő zenével is. A fellépők élénk színű ruhákat viselnek és színes kosztümöket viselnek.