Kopásálló és mutatós betonfelület egyszerűen

Megannyi udvarban használják a mutatós betonkockákat, hiszen tartósak és több szempontból is felettébb praktikusak, ám egy idő után természetesen még a masszív beton is elkezd kopni és már nem lesz olyan mutatós, mint új korában. A gyártók viszont most erre a problémára is megoldást találtak, mindazok számára akik szeretné a mutatós és időtálló betonkockákat beépíteni az udvarba.

[wp_ad_camp_1]

A Szintomix betonimpregnáló lakk igazán hatékony megoldást ad, ugyanis könnyen tisztítható, vékony rétegű bevonatot képez, ami ezáltal tartósan kopásállóvá teszi a bel- és kültéri járófelületeket egyaránt. A lakk vízzel könnyedén hígítható és még könnyebben felvihető, nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz. A Szintomix lakkot ecsettel és hengerezéssel is felhordható termék, ami igazán gyorsan szárad. A teljes száradást követően átlátszó, színtelen, selyemfényű réteget képez a felületen, így észrevétlen és mégis felettébb mutatós.

A nagyszerű megoldást biztosító Szintomix vizes betonimpregnáló alkalmazható minden 15 °C feletti hőmérsékleten, portól, olajtól és egyéb szennyeződéstől mentes, valamint nagy szilárdságú, száraz beton- vagy cementhabarccsal bevont felületek esetében. Egy kilogramm impregnáló lakk nem kevesebb, mint 8-10 négyzetméternyi felület bevonására is alkalmas.

Betonfelület

Betonfelület

A felhordást követően a még nedves lakk enyhén opálos színű, ám száradás után teljesen átlátszó, fényes selyemfényű réteget képez. A praktikus lakkot szükség, illetve igény szerint lehet egy vagy két rétegben felhordani, ám a kétrétegű felhordáskor ügyelni kell, hogy az egyes rétegek között 20 °C hőmérséklet és 2 óra száradási legyen. A Szintomix betonimpregnálóval kezelt betonfelület a felhordás után már 48 óra elteltével terhelhető is, tehát nem kell sokat várni rá, viszont hosszú időn át remekül fog mutatni általa a felület.