Krill olaj számos problémára

A krill olaj olyan étrendkiegészítő, amely a halolaj egyik nagyon egészséges alternatívája. A krill az apró, garnélarák-szerű rákok gyűjtőneve. A krill olaj manapság egyre népszerűbb, hiszen számos jótékony hatással rendelkezik, így érdemes fogyasztani!

Krill a Földön előforduló legnagyobb biomasszát alkotja. Az óceán számos ragadozója táplálkozik belőle, például tintahalak, pingvinek, bálnák, fókák és egyéb fajok. A krillből készült olaj rendkívül egészséges, így az omega-3 halolaj népszerű alternatívája. A halakkal ellentétben, az Antarktisz tiszta vízéből kihalászott krill  rákok mentesek a nehézfémszennyezéstől. A krillek egyedi és értékes forrásai az omega-3 zsírsavaknak és egyéb különböző hatóanyagoknak, mivel fitoplanktonokkal táplálkoznak. A krill olaj a már említett EPA és DHA omega-3 zsírsavakból áll. Ezekről azt kell tudni, hogy a test legaktívabb zsírsavai, melyek közismertek egészségre gyakorolt nagyszerű hatásai miatt. Ezenkívül a krill olajban még megtalálható az astaxanthin és a foszfolipidek, melyek szintén nagyon egészségesek, így megéri fogyasztani őket.

A krill olaj több szempontból pozitív hatással van a szervezetre. Például csökkenti a rossz koleszterin, valamint növeli a jó koleszterin mennyiségét, aminek köszönhetően a szív- és az érrendszer egészségéhez is hozzájárul. A krill olaj a szellemi teljesítményt is fokozza, valamint javítja a memóriát. Mindezeknek köszönhetően az agyi öregedési folyamatokat is lassítja, így a demencia ellen is igazán hatékony. A krill olaj rendszeres fogyasztása a hormonális egyensúly kialakításához is hozzájárul. Ha szeretne még több információt megtudni a nagyszerű krill olajról, akkor érdemes ellátogatni a vitaminstore.hu webáruházba, ahol rendelésre is van lehetőség!