Legyen Önnek is saját levendula palántája otthon

A levendula egy olyan gyógynövény, amelyet már az ókorban is használtak a szépségápolásban. Napjainkban egyre elterjedtebb és népszerűbb, mivel számos gyógyhatása van és nagyon sokféleképpen felhasználható.

[wp_ad_camp_1]

Levendula palánta vásárolható meg profi termesztőktől a pannonhalmilevendula.hu weboldalról. Hazánkban az egyik legfontosabb lelőhelye a levendulának Pannonhalma, ahol a bencés apátság tövében, tulajdonképpen a rend gyógynövénykertészetében a 18. század óta termesztik a gyógynövényt. Annak ellenére, hogy 21 fajtája ismert, ezek közül a gyógyászat szempontjából csak három fajta értékes. Ezek közül a két legértékesebb a francia és az angol levendula. Mindkét fajtából vásárolható palánta a weboldalról. Manapság már egyre több magánember is termeszt otthon levendulát, amiből értékes levendula olajat is készíthet. Egy olyan gyógynövényről van szó, ami jól tűri a szárazságot, nagy melegben azonban igényli az öntözést. Nincsenek nagy igényei, de ha tehetjük évente legalább egyszer takarjuk be a talajt 3-4 cm vastagon komposzttal.

Levendula palánta

Levendula palánta

A weboldalról megvásárolható az angol és francia szabad gyökerű levendula palánta, valamint az angol és francia konténerezett levendula palánta is. Magról leginkább márciusban javasolt vetni, a cserépben a vetőmagot vetés után ne takarjuk be földdel csak nyomjuk bele a talajba. A fiatal növényeket elvirágzás után vágjuk vissza, a talajfelszíntől számított 15-18 centiméteres magasságban. Ha rendszeresen metsszük,  akkor akár kis fácska is kialakítható a levendulatőből. Látogasson el a pannonhalmilevendula.hu weboldalra és vásároljon profi termesztőktől palántákat. Termesztéssel kapcsolatos kérdésekben hívja a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.