Növények melyeknek a forró nyári napok sem ártanak

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy hiába gondozgatta a kertjében található növényeket, azok a nagy forróságnak köszönhetően, mind sorra elszáradtak. Ez igen bosszantó tud lenni.

[wp_ad_camp_1]

Ám nagy örömükre számos olyan növény létezik, amely kifejezetten jól bírja a forróságot és az ezzel járó szárazságot. Azokban a kertekben, ahol a virágágyásokat reggeltől estig süti a nap, nagyon meg kell válogatni, hogy milyen növényeket ültetünk el, hiszen sokszor csak felesleges pénzkidobás lesz a vége. Az egyik ilyen növény, amely nagyon jól tűri a meleget, a mára már kicsit divatját múlta, de régen minden kis vidéki ház udvarában megtalálható volt. Ez pedig nem más, mint a Cickafark. Ez a sárga növény igazán széppé varázsolhatja a kertünket, hiszen 100-150 centiméter magasra is megnőhet, illetve nyár elejétől egész őszig virágzik. Továbbá a növényt újra virágzásra serkenthetjük, ha az elnyílt virágokat levágjuk. Kedveli a humuszos talajt, és kifejezetten kevés öntözést igényel.

Cickafark

Cickafark

A cickafarkkal ellentétben a mai kor egyik legkeresettebb növénye a Levendula. Ami cseppet sem meglepő, hiszen a fantasztikus illatával magasan kiemelkedik a többi kerti növény közül. A Levendula a Földközi-tenger térségéből származik. A növény magassága a fajtájától függően változhat. Igazán meglepő lehet, ám sok más növénnyel ellentétben a Levendulát kifejezetten tűző napra kell ültetni, mivel minél több nap éri a növényt, annál magasabb lesz az illóolaj tartalma. A nyári forróságot és a szárazságot is remekül bírja. A következő növényünk az előző kettőtől sokban eltér, ugyanis kis kúszó növényről beszélhetünk. Amely nem más, mint a Porcsinrózsa. A virágjai elég aprók ám nagyon sűrűn megtalálhatóak a száron és csodás színekben nyílnak. A Porcsinróza egész nyáron nyílik és remekül bírja a forróságot.