Levendula kapható Pannonhalmán

Vannak olyan gyügyító hatással rendelkező növények, amiket már az ókorban is előszeretettel használtak, alkalmaztak, mint például a levendula.

[wp_ad_camp_1]

Levendula és minden, amit tudni kell róla a pannonhalmilevendula.hu weboldalon. A tudományos és népi gyógyászat egyaránt elismeri a levendula külső és belső gyógyhatásait. Mindezek mellett csodálatos az illata és az íze is, és a gasztronómiában gyakran használják. Egy olyan növényről van szó, amelyet már az ókorban is ismertek és használtak a szépségápolásban. Európába valószínűleg a rómaiak terjesztették el, tőlük ered a növény neve is a „lavare”, vagyis „mosni” ige, ami szintén arra utal, hogy a szépségápolásban már akkor szerepe volt. Annak ellenére, hogy több mint húsz fajtája ismert, mégis ezekből csak három értékes a természetgyógyászat szempontjából. Hazánkban Pannonhalma az egyik legnagyobb levendulatermesztő, ahol az úgynevezett angol, vagy másnéven hibrid, valamint a francia levendulát is termesztik hagyományosan. Tudni kell azonban, hogy a levendulának számos nemesített fajtáját is termesztik, melyek színben és méretben egyaránt különböznek egymástól.

Levendula

Levendula

A levenduláról kijelenthetjük, hogy az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény, amit ismerünk. Leginkább illóolaj formájában használják, kiváló aromaterápiás hatása miatt. Az olajat csöpögtethetjük fürdővízbe vagy borogatáshoz vizes ruhára, párologtathatjuk aromamécsesben, de akár közvetlenül a bőrön is lehet alkalmazni. Elsősorban nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása miatt ismert. Fejfájás, lehangoltság, rossz közérzet és stressz ellen is kifejezetten hatásos. Látogasson el Ön is a pannonhalmilevendula.hu weboldalra és tudjon meg minél többet a témáról. Ha levendulapalántát szeretne vásárolni, akkor azt itt megteheti. Kérdés esetén hívja a a +36 1 585 8651-es telefonszámot, vagy írjon emailt a segitunk@otthonterkep.hu címre.