Macskabútor, a cica saját kis birodalma

Elsősorban a lakásban tartott macskák számára érdemes beszerezni egy macskabútort, hiszen számukra kevésbé adott a lehetőség, hogy ki elégítsék napi mozgásigényüket. A kaparó és mászási lehetőségek bármely macska számára nagyszerűek.

Macskabútor használata által a cica ki tudja élni mozgásigényét és nem a lakásban fog randalírozni. A cica tulajdonosok gyakran panaszkodnak arra, hogy nem bírnak kedvencükkel, aki ide-oda rohangászik a lakásban és mindenre felmászik, a bútorokat kaparássza. Ha a macska kaparászik, azt nagy valószínűséggel karmainak élezése miatt csinálja, ez egy teljesen természetes viselkedés. Nem érdemes emiatt büntetni a macskát, inkább megoldást kell találni a problémára. A macskabútor kiváló alternatíva, ha szeretné, hogy a cica ki élje mozgási hajlamát és a bútorok is megússzák karom nyomok nélkül. Elsősorban a félénk, visszahúzódó cicákra jellemző a magaslati pontok szeretete, melynek megvannak az okai. Ezek a cicák szeretik amolyan kilátó pontként használni a különféle bútorokat. Az ilyen cicák számára a magas macskabútor jelenti az ideális választást.

Macskabútor

Macskabútor

A macskabútor kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a minőség. Egy silány minőségű macskabútor azzal a veszéllyel fenyeget, hogy hamar tönkremegy, sőt a cica is megsérül. Nagyobb méretű macskák esetén arra is ügyelni kell, hogy a macskabútor kellőképp stabil legyen, nehogy felboruljon, ha a cica ráugrik, hiszen ez szintén balesetveszélyes. Ha több cicát is tart a lakásban, akkor azt javasoljuk, hogy szerezzen be több macskabútort, hogy minden cicának legyen saját kis birodalma és ne kelljen ádáz harcot vívni a saját területért. Ha bővebb információkra van szüksége, illetve szeretné megtekinteni a macskabútor kínálatot, akkor látogasson el a petlandshop.hu webáruházba!