Mauritius, az Indiai-óceán smaragdzöld gyöngyszeme

Ha tökéletes nyugalomra, egy smaragdzöld szigetre vágyik, mely a mélykék óceán közepén fekszik, akkor Mauritius a tökéletes választás! Ez egy igazi paradicsomról van szó, ahol a szivárvány színeinek elképesztően csodálatos kavalkádja, a korallzátonyok és mesésé víz alatti élővilág fogadja Önöket.

[wp_ad_camp_1]

Mauritius nem véletlenül a turisták egyik kedvelt úti célja, hiszen egyedülálló természeti adottságaival különbözik az Indiai-óceán összes többi szigetétől. A tiszta, fehérhomokos strandok mögött, festői szépségű vulkanikus hegyek húzódnak. A buja, ezerszínű növényvilágban jacaranda-fák, hibiszkusz-bokrok, valamint banán- és teaültetvények játsszák a főszerepet.

Mauritius

Mauritius

A mesebeli sziget klímája átmenetet képez a trópusi és szubtrópusi éghajlat között, amelyet a hűs délkeleti szél tesz még inkább kellemessé. Mindezt a sok jót megkoronázza az ott élő emberek határtalan szívélyessége és páratlan vendégszeretete. A szigeten különböző népcsoportok alkotnak harmonikus közösséget. Franciák, indiaiak, afrikaiak és kínaiak fogadják az oda látogatókat. A mauritiusi ételkülönlegességekre, melyeket bűn lenne kihagyni, ugyancsak ez a sokszínűség jellemző.

A legnépszerűbb üdülőhelyek között megtalálható Grand Baie – Mauritius Cote d’Azurja. A sziget északi részén fekvő gyönyörű öböl a fővárostól, Port Louistól mindössze 12 km-re található. Az óceán ezen a szakaszon különösen nyugodt, egyaránt lehet strandolni, vízi síelni, vitorlázni. A természeti látnivalók mellett adott még két színes, hindu templom, jachtkikötő, üzletek, tradicionális ételeket kínáló éttermek és vízi sportcentrumok is. Az üdülőhelyek között meg kell még említeni Grand Gaube-t, Belle Mare/Trou D’Eau Douce-t, Ile aux Cerfsszige-t, Le Morne-t, ahol a sziget legszebb kék lagúnája található.