Merüljön el a történelemben Philippa Gregory könyveivel!

Philippa Gregory-t nem túlzás a történelmi regények koronázatlan királynőjeként jellemezni, ugyanis az izgalmas regényeivel a múlt századokba repíti vissza az olvasókat, akik újfajta módon tudják látni a múlt eseményeit.

Philippa Gregory könyvek az első betűtől az utolsóig lebilincselőek! Az igazán jól megírt történelmi regények, mint amiket Philippa Gregory is ír, izgalmasak, olvasmányosak és végig lekötik az olvasó figyelmét! Philippa Gregory még az egyetemen szeretett bele a történelembe egy kiváló oktatónak köszönhetően, aki a Bevezetés a történelembe nevű tárgyat oktatta. Az írónő rajongása a könyvekben is megmutatkozik, érezhető, hogy minden regényt alapos utánajárás, kutatómunka előzött meg. Éppen ezért igazán hitelesen tud írni az adott korról. Philippa Gregory 1416-tól kezdve egészen 1920-ig az összes jelentősebb történelmi személyről és eseményről írt már. Regényeben a fikciót és a valós, megtörtént eseményeket vegyíti egymással. A Kenyában született, viszont Bristolban nevelkedett írónő könyvei a hazai közönség körében is rendkívül népszerűek.

Habár az írónő történelmi regényeket ír elsősorban, azonban nem csupán ebben a műfajban nagyszerű alkotó. Nem rég belekóstolt a gyermekirodalomba is, ugyanis megírta a Hercegnők kézikönyve című művét, mely nem egy tipikus hercegnő történet, ugyanis szakít a tipikus hercegnő sztereotípiákkal. A könyv bemutatja, hogy egy hercegnőnek nem kell a szabályok, elvárások szerint élni, hanem megkeresheti a saját útját, boldogságát! Philippa Gregory több, mint egy évtizede megírta a könyvet, azonban újraírta és némiképp átdolgozta az eredeti történetet. Egy biztos, aki Philippa Gregory könyvet fog a kezébe, az biztosan nem fog csalódni és élvezettel olvassa az írónő lebilincselő műveit!