Mi a különbség az utángyártott és eredeti tonerek között?

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mégis mi a különbség a két toner típust között. Vannak, akik az eredeti tonereket tartják a legjobb választásnak, míg mások inkább az utángyártott tonereknek szavaznak bizalmat. Az alábbiakban részletesen kifejtjük mit érdemes tudni róluk!

[wp_ad_camp_1]

Utángyártott toner – Az eredeti tonerek a nyomtató gyártója által lettek legyártva. Maga az elnevezés nem túl szerencsés, mivel minden más toner típust hamisnak gondolna az ember pedig nem azok. Éppen ezért érdemes inkább az OEM jelölést használni, ami az Original Equipment Manufacturer rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy Eredeti Felszerelés Gyártó. Tehát a toner gyártója megegyezik a nyomtató gyártójával. Például a Canon nyomtatóhoz készített eredeti kellék, szintén a Canon által van gyártva. Ezzel ellentétben az utángyártott termékeket nem a nyomtatót gyártó cég készíti és dobja piacra, hanem egy független gyártó.

A nyomtatóval a hozzátartozó eredeti termék egyezik meg leginkább, azonban ennek ellenére egyre többen inkább az utángyártott termékeknek szavaznak bizalmat. Ennek oka nem más, mint az ár. Az utángyártott termékek ugyanis jóval olcsóbbak, így sokan inkább ezeket választják. Különösen igaz ez az olyan helyekre, ahol nagy mennyiségben nyomtatnak és gyakran vásárolnak tonereket. Az utángyártott termékek manapság egészen jó minőségben képesek nyomtatni. Az viszont tény, hogy az utángyártott tonerek esetében nagyobb eséllyel számolhatunk hibafaktorral. Ha szeretné leredukálni költségeit, miközben továbbra is jó minőségben nyomtat, akkor az utángyártott toner jó választás lehet. Bővebb információkért és a kínálat megtekintéséért érdemes ellátogatni a patronvilag.hu webáruházba és tájékozódni!