Mi a teendő a gyermekkori alvászavar esetében?

Nem minden kisbaba alszik pontosan úgy, ahogyan azt a szülők elképzelik, ahogyan szeretnék, valójában a gyermekkori alvászavar igen gyakran előforduló jelenség. Ha Ön is ezzel a problémával küzd, nem alszik kisgyermeke úgy, ahogyan kellene, akkor látogasson el weboldalunkra, ahol orvosok segítenek a gyermekkori alvászavar megoldásában.

Sok szülőben, főként az első gyermekes szülőkben merül fel a kérdés, hogy a kisbaba alvásigénye mennyi és hogyan változik a fejlődése folyamán. Általános esetben a születést követő időszakban a gyermekek napi 16 órát töltenek alvással. Az újszülöttnek egyszerűen meg kell tanulnia a saját életritmusát kialakítani. A fellépő pszichés terhelésekre viszont gyakran reagál funkciózavarral, sok esetben gyermekkori alvászavarral.

Gyermekkori alvászavarról akkor beszélünk, ha kevés az alvás mennyisége, éberalvó a gyermek, valamint olyan esetekben is amikor a kiegyensúlyozott és nyugodt alvás állapotot nem tudják a kisgyermekek elérni, vagy ezt nem tudják megfelelő ideig tartani.

Gyermekkori alvászavar

Gyermekkori alvászavar

A gyermekkori alvászavar kialakulásának megannyi oka lehet, egészen a pszichés okoktól kezdve a környezeti háttérig. A legfontosabb először is mindig az okok felderítése. Fel kell keresni egy alvászavarra szakosodott orvost, aki kitudja zárni a pszichés, a komolyabb következményekkel járó légzészavar meglétét. Ha viszont nincs jelentős eltérés, akkor sok esetben célszerű először is az életviteli szokásokat megváltoztatni. Amennyiben a problémák a gyermekkori alvászavar esetében nem változnak, célszerű szakemberhez fordulni!

Ha Ön is hatékony és profi segítséget szeretne a gyermekkori alvászavar terén, de nincs ideje az orvosokat járni, akkor csupán csak annyit kell tennie, hogy felkeresi honlapunkat, ahol 5000 forint ellenében máris választ kaphat kérdéseire és megtudhatja, hogy mik is a teendők, mi a biztos megoldás!

Forrás: Gyermekkori alvászavar