Róma legszebb látnivalói, melyeket nem hagyhatsz ki!

Évről-évre egyre több magyarországi turista látogat a csodálatos Rómába, ahol a látványosságoknak se vége se hossza, szinte képtelenség őket felsorolni. Mi viszont megkerestük azokat a látnivalókat, melyeket nem szabad kihagyni, melyeket mindenképpen fel kell keresned, ha Rómában jársz.

[wp_ad_camp_1]

A Trevi kút Róma egyik leghíresebb látványossága, valamint egyben a világ talán leghíresebb kútja. A szokás szerint, ha pénzérmét dobunk ebbe a kútba, akkor még biztosan visszatérünk Rómába. Ebből adódóan a vízből naponta kb. 3000 eurót vesznek ki.

A történelem szerelmesei számára a Forum Romanum, az ókori Róma központja szintén kihagyhatatlan látnivaló. A terület teljesen nyitott, így semmi akadálya annak, hogy egy kicsit átérezhessük a Római Birodalom egykori életérzését, egy kis időutazáson vegyünk részt.

A Vatikánt szintén nem szabad kihagyni, ami a világ leghíresebb enklávéja, vagyis olyan miniállam, amely teljes egészében egy másik állam területén fekszik. Itt adott a látnivalók sokasága, mint a múzeumok, a Szent Péter Bazilika, a Szent Péter tér.

Róma

Róma

Az Angyalvár a híres Angyalok és Démonok című regényéből vált csak igazán ismertté sokak előtt. Az lenyűgöző erődszerű építmény eredetileg sírbolt, amit Hadrianus magának és családjának építtetett. Ma már egy múzeum működik benne, ami csodálatos élménnyel kecsegteti a látogatókat.

A Spanyol lépcső Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője, ami mindig tele van emberekkel, népszerűsége a helyiek és a turisták körében is töretlen.

A Colosseum nélkül persze a Római vakáció mit sem ér. Az ókori birodalom leghatalmasabb amfiteátruma 50 ezer ember befogadására volt képes, hiszen 48,5 méter magas és 156 méter széles, valamint 182 méter hosszú épület. A Colosseum ma is páratlan látnivalót biztosít, semmikép nem hagyhatják ki azon szerencsések akik eljutnak Rómába.