Mi az a szemtükör program?

Az emberi szem az egyik legfontosabb érzékszervünk, az agy után a legösszetetteb, legbonyolultabb testrész. Egy egészséges ember a külvilágból eredő információk 60-80 százalékát látás révén továbbítja az agyba. A szemet és az agyat több mint egymillió idegszál köti össze, a világot elsősorban a látáson keresztül értelmezzük.

[wp_ad_camp_1]

Ha a szem működése nem megfelelő, az jelentős terhelést jelenthet az egész testnek. A szem vizsgálatával fontos információkat nyerhetünk testünk több szervéről is. A nyak- és fejfájást, amely a magyar lakosság több mint felét kínozza, okozhatja a szem nem megfelelő működése is. A szemtükör program egy olyan komplex szemvizsgálat, amely segítségével a test különböző betegségeit lehet diagnosztizálni. A szűrővizsgálat során megállapítható, hogy a beteg nyak- vagy fejfájását a látás helytelen működése okozza-e. Ha beigazolódik, hogy a problémák hátterében a látásromlás áll, a szakemberek életminőségjavító gyógymódot javasolnak. A vizsgálat egy nyolc kérdésből álló egyszerű kérdőív kitöltésével kezdődik.

A részletes látásvizsgálat során felveszik az anamnézist, a szokásos látásvizsgálat – fél szemet letakarva kell számokat felismerni – után a két szem együttes működésének vizsgálata, a polateszt következik. Pontosan megállapítják, hogy a szemek hogyan működnek külön-külön, illetve, hogy a két szem képes-e közösen egy fókuszpontra koncentrálni. A vizsgálatot a pozitív polarizáció elve alapján készített kép segítségével végzik, amelyet polarizációs szűrőkkel látnak el. A szemtükör program vizsgálat végén a szakemberek részletesen ismertetik a szűrés eredményét és ha beigazolódik, hogy a nyak- és fejfájásnak köze van a látásromlásnak, akkor olyan látáskorrekciós megoldást ajánlanak, amellyel a panaszok megszüntethetők.