Szlovákia utazás az invia.hu-n

Szlovákiában 180 vár és 425 kastély található – ez a világ legnagyobb száma az egy főre eső várak és kastélyok számában. Nem rossz egy olyan ország számára, amely kevesebb, mint fele akkora, mint egész New York állam.

[wp_ad_camp_1]

Szlovákia utazás az invia.hu weboldalon várja a lehető legjobb árakkal és legszuperebb ajánlatokkal, tehát nézzen be hozzánk és minden információt fellelhet Szlovákiával kapcsolatban. Talán a leghíresebb vár, amelyet megállóként be kell vonni Szlovákia meglátogatásakor, az UNESCO által védett, 900 éves szepesi kastély, közvetlenül Žehra falu mellett. Szlovákia hihetetlenül gyönyörű. Ennek a ténynek a tanúsága az ország kilenc nemzeti parkja és 14 védett táji területe. A látogatók felvonóval indulhatnak a Magas-Tátrában található Lomnicky-csúcsig, vagy a Dunajec folyón egy hagyományos fa tutajon lebeghetnek.  A kalandosabb lelkeknek lehetőségük van medvék és farkasok nyomon követésére Európa egyik utolsó érintetlen pusztaságának területén, a Szlovák-Morva-Kárpátokban. Szlovákiáról a másik kedvenc tudnivalónk, hogy az országot föld alatti források borítják. Szlovákiában több mint 1600 hivatalosan regisztrált forrás van. Ide tartoznak a tiszta, ásványi ivóvízforrások és a forró termálfürdők.

Áztassa magát a Bešeňová vagy Piešťany fürdővárosok által kínált meleg, terápiás vizekben. Választhatja Podhájska falu meglátogatását is, ahol a víz állítólag jótékonyabb hatású, mint a Holt-tenger. Olyan sós, hogy akár lebeghet is rajta. Nincs jobb hely a kikapcsolódásra, és megfeledkezhet a külvilágról is. Szlovákia irigylésre méltó kastély- és kastélygyűjteménye mellett lenyűgöző számú, az UNESCO által elismert örökségi hely is van itt. Amennyiben többet tudna meg ezekről és szlovák ajánlatainkról, nézzen be az invia.hu weboldalra.