Mi lehet az oka a fogak elvesztésének?

A fogínysorvadás egy igazán alattomos betegség. Nagyon sokáig semmilyen jele nincs, hogy baj van, így a páciens csak későn eszmél rá a problémára, amikor már túl késő megmenteni a fogakat. Nem árt tisztában lenni vele, hogy az esetek nagy részében megelőzhető lenne a fogak elvesztése, különösen, ha idejében fény derül a problémára.

[wp_ad_camp_1]

Ha szeretne bővebb információkat megtudni a fogak elvesztéséről, akkor klikkeljen ide! A fogínysorvadás kisbaba korban kezdődik, ugyanis ekkor az anyuka a baba szájába teszi a bébiételt, majd lenyalja a kiskanalat. Ezután jöhet egy újabb adag étel a babénak. Így a kanálon át az anyuka szájában található baktériumok átvándorolnak a baba szájába. Ez egy természetes dolog, nem kell miatta aggódni. Viszont, ha olyan baktériumtörzs kerül a baba szájába, mely a fogínysorvadásért felelős, az probléma, mert az immunrendszernek nehezebb dolga lesz. Különösen abban az esetben, ha a baba veleszületetten gyenge immunrendszert örököl a fogínynél is. Ha az anyukának van valamilyen súlyos fogágy betegsége, akkor célszerű lemosni a kanalat, mintsem lenyalni. Mit lehet tenni? Célszerű nem halogatni a fogorvosi látogatást, hanem legalább évente, de inkább fél évente orvosi kivizsgáláson részt venni.

A fogíny és a fogak minősége genetikailag meghatározott. Nem csak a gyakori fogorvosi vizit lehet hatékony, beleértve a professzionális fogtisztítást, hanem a szokások megváltoztatása is. Naponta legalább kétszer két percen keresztül alapos fogmosás. Ezáltal elkerülhető a fogínygyulladás és annak kellemetlen tünetei. Fontos, hogy tudja, hogy nem szabad kétségbeesni, hanem profi szakemberhez kell fordulni egy innovatív, felszerelt rendelőben! Bővebb információkért látogasson el a budapestdental.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!