Mi ne kerüljön a konyhai lefolyóba?

Akár van a lakása előtt hulladékot ártalmatlanító vagy sem, vannak olyan anyagok, amelyeket el ki kell dobni ahelyett, hogy leengedné őket a konyhai lefolyóba. Ha ön sem az eldugult csövek vagy a költséges vízvezeték-szerelvények rajongója, akkor itt az ideje, hogy odafigyeljen arra, hogy mi kerül le a konyhai lefolyón, mert ha káros anyagokat enged a lefolyóba, akkor előfordulhat, hogy a teljes rendszert le kell majd cserélni.

[wp_ad_camp_1]

Klikk ide, ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen anyagokat nem szabad leengedni a lefolyón. Az olajok nagy szerepet játszanak a dugulásban, és összekeverednek más hulladékkal, így pedig iszapot hoznak létre. Ez magába foglalja a majonézt és a salátaönteteket is, ezeket sem szabad leengedi a lefolyón. Különösen ha megolvadt, a vaj és a margarin is idővel lecsapódhat és lerakódhat, ami gátakat hoz létre. Hasonló az olajokhoz, a maradék zsír vagy a főzési zsír például szalonnából vagy egyéb húsokból, hiszen ezek is blokkolhatják a lefolyókat, és más törmelékeket is segíthetnek abban, hogy letelepedjenek a csövek belsejében.

Konyhai lefolyó

Konyhai lefolyó

A tojáshéjak, mivel kemények, a membránjaik áttörhetik az őrlőberendezést. Miután őrlődtek, a héj apró részei összegabalyodhatnak az azelőtti lerakódással. Jobb komposztálni, mint ledobni a lefolyón. A kávézacc, mivel nem teljesen vízoldható, amikor az olajtartalmú folyadékok vagy zsírok már bevonják a csöveket, valódi zűrzavart okoz ha még kávézacc is kerül a rendszerbe. A kávézaccot ezért a szemetesbe kell dobni, vagy még jobb, komposztálni azt. A tészta tovább növekedik a vízzel való érintkezés minden egyes alkalmával, és a ragacsos búzaliszt leragadhat a csövekben, ami szintén makacs dugulást okoz. Végül pedig a rizzsel is vigyázzon, mert az is hamar lecsúszik a lefolyón, és megragadhat a már lerakódott zsírokban.