Népszerű szobanövények, amelyek mérgezőek a kutyák számára

Sok szobanövény rajongó mit sem sejtve megfigyelte, hogy a nagyra becsült szobanövény miatt elpusztul a kutyája, így aki valaha is elvesztett egy kutyát a növények miatt az tudja, mennyire dühítő lehet. A kutyára nézve veszélyes lehet egy-egy növény és kevés dolog pusztítóbb a családok számára, mint látni, hogy kutyájukat megsebesíti vagy megöli egy ilyen megelőzhető hiba.

[wp_ad_camp_1]

Sajnáljuk, hogy nekünk kell önnel tudatnunk, de az internet egyik leghírhedtebb szobanövénye – a lantlevelű fikusz – lenyelve mérgező a kutyák számára. A lakberendezők és a szobanövények rajongói által egyaránt tisztelt lantlevelű fikusz közepes vagy nagy méretű szobanövény, vékony szárral és nagy lant alakú levelekkel. Sajnos a növény levelének fogyasztása fájdalmas tüneteket okozhat kutyájának, beleértve a bőr és a gyomor-bél traktus irritációját. Ha kutyája hajlamos rágni a növényeket, ne vigyen be lantlevelű fikuszt az otthonába. A filodendron a trópusi növények nagy nemzetsége, amelyet lenyűgöző lombozatának és könnyű gondozásának köszönhetően szeretnek a beltéri kertészek, a kutyák viszont annál kevésbé.

Legénypálma

Legénypálma

A legénypálma (Zamioculcas zamiifolia) népszerűsége az elmúlt években felrobbant, részben annak köszönhetően, hogy szinte teljes sötétségben képesek életben maradni, és ezért kiválóan nőhetnek gyenge fényű szobákban. A legénypálma növényeket rizómákból termesztik, ami azt jelenti, hogy értékelik a ritka öntözést, és így általában alacsony karbantartást igénylő szobanövényekké válnak. Az emberek számára számos pozitív gyógyászati ​​felhasználású aloe vera paradox módon meglehetősen mérgező lehet, ha kutyák fogyasztják. Az aloe egy nedvdús faj, amely Nyugat-Ázsiában őshonos, és gyógyászati ​​és mezőgazdasági célokra az egész világon termesztik. Az aloe egy viszonylag alacsony karbantartási igényű, könnyen szaporodó növény, amely szintén mindennapi szobanövénnyé tette, a kutyákra viszont ártalmas.