Miért jó az irodai masszázs?

Az irodai masszázs vagy irodai székmasszázs célja, hogy munkahelyen, irodai környezetben (cégeknél, bankoknál, hivatalban stb.) is elvégezhető masszázs kezelést tegyen lehetővé anélkül, hogy az ott dolgozóknak fennakadást, illetve a kezelt személyeknek hosszan tartó kiesését okozza a munkavégzés alól.

Az irodai masszázst erre a célra kialakított, speciális masszázs székben végezzük, mely alig foglal el helyett, könnyen szállítható, és bárhova egy perc alatt beállítható. A masszőrnek székmasszázs során nincs szüksége krémre vagy olajra, mert olyan fogásokat, technikákat alkalmaz, melyek ruhán keresztül is hatnak. Ennek az előnye, hogy az iroda dolgozóinak nem szükséges levetkőzni, továbbá nincs szükség tisztálkodásra vagy külön öltöző helyiség használatára, hanem szinte azonnal elkezdődhet a kezelésük, majd a terápia után rögtön vissza tudnak menni dolgozni. A munkából való kiesés ezért kizárólag a masszázs idejére vonatkozik, egy perccel sem vesz igénybe több időt.

Irodai masszázs

Irodai masszázs

Számos munkahelyen létezik ún. dress code, vagyis sokszor elegáns, finom, kényes ruhákban jelennek meg az alkalmazottak a munkahelyen. Ezeken a ruhákon keresztül nem javasolt a kezelés, azonban erre az esetre a masszőrnek rendelkezésre bocsáthat különböző méretű pamut pólókat, amelyeket a kényes ruhadarabra ráhúzva, megóvja azt a masszázs során, így ez sem jelent akadályt a kezeléshez.

Az irodai székmasszázs során a hát, a nyak, a vállöv, felkar és alkar, tenyér átdolgozására kerül sor, illetve külön kérésre a fejmasszázs is adható. Amennyiben nincs egészségügyi ellenjavallata, és a vendég kéri, úgy a masszőr elvégezheti a csukló, a váll, a nyak esetleg törzs vezetett, passzív kimozgatását is. Ennek során az ízületek mozgástartományát, rugalmasságát igyekszik javítani a terapeuta. A masszázs után a kezelt vendégek javult kedély állapotról, ellazultságról, jobb koncentrációról számoltak be, közvetve javítva a munkában nyújtott teljesítményt is. Nem meglepő tehát, hogy egyre több cég veszi igénybe ezt a fajta rekreációs szolgáltatást.