Miért jó, ha mangalica húst fogyasztunk?

Ugyan kutatásokkal eddig nem sikerült alátámasztaniuk, de sokan hiszik azt, hogy a mangalica húsa kevesebb koleszterint tartalmaz. Azonban abban biztosak lehetünk, hogy a mangalica húsa egészségesebb és könnyebben emészthető, mint a hagyományos sertés húsa és az emberi léthez szükséges telítetlen zsírsavakat is tartalmazza.

[wp_ad_camp_1]

Mangalica termékek ma már számtalan helyen megtalálhatóak és elég sok hentes már csak a mangalica hús értékesítésére szakosodott. A mangalicatartók legtöbbször saját maguk állítják elő az ökotermékeket és dobják azokat piacra. A termékek között megtalálhatóak a zsír termékek, a töltelék áruk, a füstölt áruk és a száraz áruk is. A mangalica termékek közül talán a szalámik és a kolbászok a legkeresettebb termékek. Mi magyarok elég nehezen vetkőzzük le a régi berögződött szokásokat, mint például a reggelire való szalámi fogyasztást. Az egyre elterjedtebb mangalica tartás segítségével most már számtalan egészségesebb termék áll rendelkezésünkre, melyekre a régi ételeket lecserélve teljesen megváltoztathatjuk étkezési szokásainkat.

Mangalica

Mangalica

A mangalica termékekből nagyon finom ételek is elkészíthetőek ilyen lehet például egy igazán jó töltött káposzta, vagy akik a sülteket szeretik azoknak nagyon ajánlott a mangalica csülök elkészítése. Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy azok, akik szeretnének egy kicsit étrendjükön változtatni – de nem akkora mértékben, hogy az már számukra kellemetlen legyen – érdemes a mangalica termékek megvásárlása mellett dönteniük, hiszen annyiféle változatban kínálják a termelők, hogy csak győzzünk válogatni!