Milyen a megfelelő játék a gyermek számára?

Manapság a legtöbb gyermek polca roskadozik a rengeteg játéktól. Nem csoda, hiszen a szülők, nagyszülők igyekeznek mindent megadni gyermeküknek, azonban könnyű átesni a ló túloldalára. Nem az a lényeg, hogy a gyereknek minél több játéka legyen, hanem a minőséget kell szem előtt tartani.

Játék választás során gyakran az ár vagy a mennyiség az elsődleges, ezt azonban nem feltétlenül jó döntés. Ha valóban hasznos játékot szeretne vásárolni a gyermek számára, akkor azt javasoljuk, hogy vegye figyelembe a gyermek életkorát, illetve kizárólag megbízható helyről vásároljon minőségi játékokat. Minden életkornak megvannak a sajátosságai, amiket figyelembe véve tökéletes ajándékot tud vásárolni. Az egészen kicsi gyerekek két éves korig az érzékszerveik által fedezik fel a világot. Éppen ezért a csörgő, zörgő, villogó játékokat nagyon szeretik. Ekkor még nem is igazán a szórakozás miatt játszanak a babák, hanem sokkal inkább információkat szereznek a világról a játékok által. Ez az úgy nevezett „én csinálom” öröm időszaka, így a baba akár órákon keresztül ismétel egyetlen mozdulatot.

Az óvodás korú gyermek eleinte egyedül játszik majd fokozatosan kezd el szocializálódni és játszani a többiekkel. A fejlődés ekkor is a játékon keresztül megy végbe. Ekkor a legegyszerűbb játékokkal is nagyszerűen elszórakozik a gyerek, történeteket talál ki, közben kreativitása is fejlődik. A játék egyben a feszültségoldás és a különféle ingerek levezetésének eszköze is. A kisiskolás korú gyermekek hosszabb ideig képesek egy helyben ülni és koncentrálni, illetve elég türelmesek, hogy társas játékkal játszanak. Ha szeretne minőségi játékot rendelni, látogasson el a citidepo.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű, minőségi kínálatot, illetve rendelje meg!