Milyen gyógymódok vannak megfázás ellen?

A megfázás egy évben akár három-négy alkalommal is ledönti az embert a lábáról. Kezelés nélkül akár hosszú ideig is elhúzódhat, ráadásul a szövődményekkel is számolni kell. Ennek ellenére a megfázást sokan nem veszik komolyan.

[wp_ad_camp_1]

Megfázás a hideg hónapokra jellemző betegség, így októbertől márciusig fordul elő. A tünetek közt említhetjük a köhögést, náthát, torokfájást, tüsszögést, valamint a váladékot az orrban, aminek eredménye a gyakori orrfolyás. Gyerekek esetében a láz is gyakori, de felnőtteknél is előfordulhat, különösen, ha szövődmények is jelentkeznek. Súlyos esetben legyengült immunrendszer vagy idős emberek esetében a tüdőgyulladás is a szövődmények között lehet. Azzal nem árt tisztában lenni, hogy a megfázás egy olyan betegség, melyet nem lehet gyógyítani, csak a tüneteket lehet enyhíteni, azonban ez szükséges, annak érdekében, hogy mielőbb meggyógyuljon. Szerencsére számtalan házi módszer és gyógyszer áll rendelkezésre, melynek köszönhetően hamar leküzdheti a betegséget. Mivel a beteg az első napokban fertőz igazán, így érdemes otthon maradni meleg közegben.

A megfázás kezelésére számos otthoni praktika és gyógyszer bevethető. Fontos az ágynyugalom és a bőséges folyadékfogyasztás, mivel ez hozzájárul az orrváladék fellazításához és annak kiürüléséhez. Mivel a megfázást vírusok okozzák, ezért az antibiotikumok szedése értelmetlen, sőt, csak tovább gyengíti a szervezetet. Kizárólag akkor szabad antibiotikumot szedni, ha az orvos ezt javasolja. A gyógyteák szintén hasznosak és a tápanyagokban gazdag húsleves is csodákra képes. Ha gyógyszert szeretne vásárolni, azt akár a gyogyline.hu webáruházban is megteheti, ahol megfázás elleni gyógyszerek széles választékát találja nagyszerű áron! Érdemes ellátogatni a gyogyline.hu webáruházba és tájékozódni!