Milyen redőnyt válasszunk?

Épülő családi házunk ablakaira, vagy már meglévő épületek ablakaira is ideális árnyékolási megoldást biztosítanak a redőnyök. Ma, hazánkba leginkább a műanyag redőnyök felszerelése a divatos megoldás, hiszen a régi faredőnyök már régen kimentek a divatból. Egy-két régebbi épületen még fellelhetőek, de ezek lecserélése is időszerű lesz.

A redőnyök árnyékolásra, betörésvédelemre és hőszigetelésre is kiválóan alkalmasak. A redőny télen megőrzi a ház melegét, benntartja azt, nyáron pedig nem engedi be a napsugarakat, tehát árnyékol. Azt sem szabad elfelednünk, hogy ilyenkor a bútorzatot is megvédi az erős napsugárzás okozta kifakulástól. A műanyag redőnyök két féle alaptípusban léteznek. A hagyományos redőny igen kedvező ára miatt vonzza a vásárlókat, valamint azért mert ez már egy kiforrottabb redőny, tehát a meghibásodások esélye igen csekély. Itt egy olyan tengelyszerkezet kerül beszerelésre, amely csapszeggel van ellátva. Erre a tengelyszerkezetre csavarodik majd fel a műanyag redőnyléc, amelyre külső rögzítőt tesznek. A redőnyök gurtnis vagy zsinóros kivitelben is megvásárolhatóak.

Redőny

Redőny

Az új típusú redőnyök már alumíniumból készülnek és így egy igen időtálló rendszert tudunk megvásárolni. Ezeket a redőnyöket már stabil kamrás lefutóval kínálják a maga a redőnyléc 37 mm-es vastagságú és szigetelő habbal töltött. Kiváló hang és hőszigetelő tulajdonságokkal bír. Az alumínium redőnyre – ha a megfelelő gyártót választjuk – igen hosszú garanciát is kaphatunk a tökéletes beszerelés mellé!