Otthoni gyógymódok a bölcsességfogak fájdalmára

Idővel az állkapcsunk területe egyre kisebb lehet. Amikor megjelennek a bölcsességfogak, a másik fog veszi körül őket. Néha csak bizonyos mértékig jelenik meg, és nyitva hagyja a területet a baktériumok szaporodásának és fertőzésének, valamint a fájdalomnak. A fájdalom néha elviselhetetlen. Az is előfordulhat, hogy a maradandó fogak zsúfolódnak és elmozdulnak. Szerencsére számos természetes gyógymód létezik, amelyek segítenek megszabadulni a fogfájástól otthon.

A szegfűszeg remek gyógymód a fogfájásra. Használhatunk szegfűszeg olajat is az egész szegfűszeg helyett. Ha egész szegfűszeget szeretne használni, vegye ki a szegfűszeget, és helyezze a szegfűszeget a fájdalmas területre. Ne rágja meg, amíg a fájdalom el nem múlik. Ha használni szeretné az olajat, vegyen 2-3 csepp olajat, és dörzsölje közvetlenül a fogára és a környező területre. Vegyünk meleg vizet, majd oldjunk fel benne némi sót. Ezután legalább 5 percig öblítse ki a száját meleg sós vízzel, és lassan kezd megkönnyebbülni. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ideiglenesen megszabaduljon a fájdalomtól. A jégcsomag használata egy másik lehetőség a bölcsességfog fájdalmának csökkentésére. A jégcsomag csökkenti a gyulladást a fájdalommal együtt. Körülbelül 20 percig jegeljük, amíg a fájdalom enyhül. Ezt a módszert a nap folyamán bármikor használhatja a megkönnyebbülés érdekében.

A hagyma jó otthoni gyógymód az elviselhetetlen bölcsességfog-fájásra. Vegyünk egy hagymát, vágjuk félbe, és helyezzük a fájó fogra. Hagyja állni 15 percig. Időnként harapja meg, hogy a levét kinyomja. Azonnali megkönnyebbülést ad. A megkönnyebbülés néhány óráig tart. Vegyen egy törlőkendőt a szokásos fogkréméből. Tegye egy kis tálba, és keverjen hozzá kevés szódabikarbónát, és készítsen pasztát. Használja a szódabikarbóna pasztát problémás fogain. Vigye fel a pasztát közvetlenül az érintett területre. Segít csökkenteni a fájdalmat, valamint a problémás fog körüli duzzanatot.