Minőségi csomagolástechnika

A minőségi csomagolástechnika egyik legfőbb ismérve, hogy nem csak a feladatát látja el maradéktalanul, hanem a környezetet is kíméli. Mint tudjuk, a gyakorlatban a mai napig olyan csomagolóanyagok vannak forgalomban, amelyek elsősorban kőolajszármazékokból készülnek. Ezek a műanyagok nem nevezhetők környezetszennyezőnek, de nem is bomlanak le belátható időn belül, így elcsúfítják a környezetünket, ráadásul komoly veszélyt jelentenek a kisállatokra. Mindezek mellett a hagyományos csomagolóanyagok olyan eljárásokkal készülnek, amelyek jelentős vegyi terhelést rónak a környezetünkre.

[wp_ad_camp_1]

Az Ugrinpack által képviselt csomagolástechnika nem szennyezi a környezetet; lehetőség van 100 százalékig lebomló és komposztálható csomagolóanyagok előállítására, illetve jelentős mértékben környezetbarátnak mondható csomagolóanyagok előállítására is. A használt technológia egyedülállónak számít az országban.

Csomagolástechnika

Csomagolástechnika

Az alkalmazott technika lényege, hogy a felhasznált növényi alapanyagok tökéletes komposztálhatóságot biztosítanak a később kidobásra kerülő szemétnek. A szakma ezeket az anyagokat politejsavnak nevezi; teljes lebomlást tesznek lehetővé, mellettük viszont papír alapanyagok kerülnek felhasználásra, természetesen azok is lebomló összetételben.

Az ilyen speciális technikával készült csomagolóanyagok is kiválóan alkalmazhatók a különböző csomagológépekkel történő munka során, ráadásul a legyártott anyag igény szerint személyre szabható annak érdekében, hogy a végtermék minél gazdaságosabb és minél olcsóbb legyen. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen módon készült csomagolástechnika egyáltalán nem mondható megfizethetetlennek; tulajdonképpen nem szól érv a hagyományos környezetszennyező csomagolóanyagok mellett.