Nyílászáró csere fele akkora áron? Miért is ne?

2021-től otthonfelújítási támogatás igénylésére van lehetősége a legalább egy gyermeket nevelő családoknak. Ebbe beletartozik a nyílászárók cseréje is. Ha valaki mindent a szabályoknak megfelelően intéz, akkor a teljes ráfordított összegből akár három millió forintot is visszakaphat.

[wp_ad_camp_1]

A nyílászáró cseréjére vonatkozó otthonfelújítási programról ezen a linken érhet el bővebb információkat! Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap hazánkban a magyar családok támogatása. A koronavírus-járvány hatásai miatt az erre irányuló lehetőségek tovább szélesedtek. A legnagyobb népszerűségnek a 2021-től elérhető otthonfelújítási program számít, amellyel a gyermeket váró vagy gyermeket nevelő családok élhetnek. A támogatás célja a lakhatási körülmények javítása, az építőipari ágazat úgy mondd fehérítése, illetve a magyarországi lakásállomány megújulásának ösztönzése. Az otthonteremtési program keretein belül az állam a költségek ötven százalékáig hozzájárul a felújításhoz utófinanszírozás által. A visszatérítés összege maximum három millió forint lehet. Ha valaki nem tudja megelőlegezni a hatmillió forintot, az sem jelent problémát, ugyanis speciális és kedvező lehetőség áll rendelkezésre állami szinten.

A pénzt rengeteg dologra el lehet költeni, azonban az fontos, hogy az anyagköltségek és a munkadíj egyensúlyban legyenek. A rendelet erre vonatkozóan pontos szabályokat tartalmaz, amiben a nyílászárókra vonatkozó munkálatokat is felsorolják, mint választható lehetőséget. A támogatás párkányokra, belső nyílászáróra, küszöbök beépítésére, cseréjére, valamint felújítására is vonatkozik. Továbbá külső nyílászáró cseréjére, biztonsági rács, spaletta, rovarháló, árnyékoló, redőny felszerelésére és cseréjére is.