Nyomtatófej minden mennyiségben online!

A piacon lévő minden tintasugaras nyomtatónak van egy közös vonása: egy nyomtatófej. A kis és nagy formátumú tintasugaras nyomtatók mindegyike nyomtatófejjel rendelkezik, amely mindenféle típusú hordozóra tintát rak le. A modern nyomtatófejek kamrákat tartalmaznak, amelyekbe tinta kerül, és apró fúvókák vannak bennük, amelyek kifestik a tintát.

[wp_ad_camp_1]

Nyomtatófej kapható az onlinetoner.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is régóta keres már olyan weboldalt, a hol nyomtatófejeket vásárolhat. A tintasugaras nyomtatófejek kontrollált módon festéket szórnak a papírra vagy más hordozóra a kívánt kép előállításához. Bár mindegyik ugyanazt az alapmunkát végzi, nem minden nyomtatófej azonos. Különböző gyártók különböző technológiájú nyomtatófejeket használnak. Jelenleg két fő nyomtatófej-típus létezik, amelyek mindegyike más módszert használ a tinta permetezésére. A két típus a Canon és a HP. Bár mindkettő igény szerint nyomtatható fej, a tinta mozgatása a nyomtatófejbe és onnan kifelé eltérő. A Canon tintasugaras nyomtatófejeket jelenleg használják a Canon tintasugaras nyomtatók, beleértve mind a kis, mind a nagy formátumú nyomtatókat. A Canon nyomtatófejek nem használnak hőt a tinta kiszorításához a fúvókából. Ehelyett a Canon nyomtatófejeken van egy réteg – általában vékony film – amely elektromos töltésnek van kitéve, amely a film rezgését okozza.

A rezgés hatására a film teteje meghajlik, emeli a nyomást és a fúvókáról a tintát a papírra kényszeríti. A fólia gyors rezgése és hajlítása lehetővé teszi annak pontosabb szabályozását, hogy a tinta milyen gyorsan tolódok ki a fúvókából. A Canon nyomtatófejek sokféle tintával kompatibilisek, mivel nem használnak meleget a nyomtatás során. A kompatibilis festékek közé tartoznak a vízbázisú, olaj-, öko-oldószeres és oldószer alapú festékek. További részleteket az onlinetoner.hu-n talál.