Ötletek a mindennapi környezettudatossághoz

A környezetvédelem érdekében összefogással sokat tehetünk és kell is tennünk, de az első lépéseket magunknak kell saját mikrokörnyezetünkben megtenni. Csupán apróságok, kis odafigyelés, tudatosság, fegyelem kell hozzá. A környezettudatosság kéz a kézben jár a takarékoskodással. Néhány tipp, hiszen egyszerű lakberendezéssel vagy háztartási megoldásokkal sokat lehet spórolni.

[wp_ad_camp_1]

Egy lámpa képes több funkciót is betölteni. Példa erre egy mozgatható olvasó-, vagy íróasztali lámpa.

A rongyszőnyeg egyrészt a járólapokat melegebbé teszi, másrészt házilagos tisztítása is egyszerű.

Télen a vastag függönyökkel kint tartható a hideg, olvasáshoz, tévézéshez érdemes betakarózni, úgy a fűtéssel is lehet csökkenteni a számlát.

Főzésnél a fedő használatával takarékoskodhatunk a hővel.

A vízzel való takarékoskodás is megoldható, hogy ha takarékos csaptelepeket szereltetünk fel, olyanokat, amelyek levegőt kevernek a vízhez.

Ha az ételt átlátszó edényekbe tesszük, könnyebben áttekinthető lesz a hűtő tartalma, így kevesebbszer, kevesebb ideig kell nyitva tartanunk.

Az ebédet nem kell naponta eldobható fóliába csomagolni és nylon szatyorba tenni, és úgy vinni magunkkal a munkahelyünkre, hanem kaphatóak trendi uzsonnadobozok a tárolásra és szállításra.

Kaphatók apróra összehajtogatható, kis helyet foglaló bevásárlótáskák, amelynek egyik nagy előnye, hogy kis helyen elfér, mindig nálunk lehet, így nem szükséges a vásárlásoknál reklámzacskót kérni, annál is inkább, mivel egyre több helyen már csak pénzért lehet kapni.

Mindenkinek vannak kinőtt, megunt, rég nem hordott ruhái. Ezeket egyrészt olcsón, de megpróbálhatjuk eladni, vagy akár cserélhetünk is, de egyre több helyen leadhatók a használt holmik, amelyek nagy segítséget jelentenek a rászorulóknak.