PPL pilótaképzés a Skyhawk Aviation Kft kínálatában!

Ha egy nap szeretnél hivatalos pilótává válni, akkor a PPL, vagyis a Private Pilot Licence képzést kell elvégezned. Ez a kezdőlépés ahhoz, hogy egy nap hivatásos pilótaként tudj a felhők fölé emelkedni. Erre a Skyhawk Aviation Kft PPL képzése az ideális!

[wp_ad_camp_1]

PPL pilótaképzés elvégzése által hatalmas lépést tehetsz, annak érdekében, hogy egy nap hivatalos pilótává válj! A PPL képzés által magánpilóta szakszolgálati engedélyre tehetsz szert, mellyel egymotoros légcsavaros, kettő-nyolc férőhellyel rendelkező repülőgépeket tudsz vezetni. A PPL képzés feltétele, hogy a tizenhatodik életévedet betöltsd és a PPL engedély kiadásakor tizenhetedik életévedet betöltsd. Emellett másod osztályúorvosi minősítésre lesz szükséged, hogy megkezdhesd a PPL képzést. Ettől egyáltalán nem kell tartani, ugyanis, ha az autóvezetéshez megkaptad az orvosit, akkor nagy valószínűséggel ezen az orvosi vizsgálaton sem lesz problémád. A másod osztályú orvosi vizsgálaton a feltételek jóval egyszerűbbek, mint a hivatásos orvosi alkalmasságin. A PPL képzés százhúsz óra online elméleti oktatással és tizenkét óra konzultációval jár.

PPL pilótaképzés

PPL pilótaképzés

Az elméleti képzés kilenc tantárgyba van csoportosítva, akár csak a hatósági vizsgán. Az elméleti oktatás mellett a gyakorlati képzések, tehát a repülések is megkezdődnek. A vizsgához összesen negyvenöt óra repülés szükséges, amiből legalább tíz órát egyedül kell repülni. Az elméleti vizsga számítógép előtt történik a kilenc témakörből feleletválasztós formában. Ha nem sikerül valamelyik témakör elsőre, akkor lehetőség van újra vizsgázni belőle. Ezenkívül körülbelül másfél órát kell repülnöd a vizsgáztatóval. Ha ezt is sikeresen teljesíted, akkor megkapod a hatóság által kiállított szakszolgálati engedélyed és parancsnokpilótaként repülhetsz nappal, jó látási viszonyok közt a hazai légtérben!