Próbáld ki a legjobb téli sportokat!

A jégkorcsolya minden szempontból jót tesz a testnek, és bármilyen életkorban elkezdhető egyedül, de akár csoportosan is. Ha nem szeretnél speciális ugrásokat végrehajtani a korcsolya pályán, akkor alacsony terhelésű sportról beszélhetünk, ami elsősorban a test alsó részeit erősíti, miközben gondoskodik a bőséges zsírégetésről. A korcsolya hódolói jól tudják, hogy ha egész télen kitartóan élnek szenvedélyüknek, akkor tavasszal majd tónusos izmoknak örülhetnek.

[wp_ad_camp_1]

A hódeszkázás egyre népszerűbb hazánkban is. Ezen sport során az elülső és a hátulsó combizom, de a boka és a lábfej segítségével történik az irányítás, amíg az alhas az egyensúly megtartásában jeleskedik. Ha eddig még nem próbáltad, tehát még csak most szeretnél belekóstolni ebbe a sportágba, akkor fontos, hogy ne akarj azonnal csúcs teljesítményt elérni, azaz kezdő szintnek megfelelő pályát válassz. Ellenkező esetben a térd és boka sérülések kockázatát vállalod.

Hódeszkázás

Hódeszkázás

A sífutás jól növeli az állóképességet és emellett rengeteg zsírt éget, ami jól jön, ha figyelembe vesszük az ünnepi ebédeket és vacsorákat. A sífutás aerob edzésnek, így megállás nélkül kell haladnod egy bizonyos ideig, vagy adott távolság megtételéig. A szíved ezáltal kénytelen lesz folyamatosan fokozott oxigénellátást biztosítani az izmaidnak. A combot, fart, vádlit, bicepszet és tricepszet is kitűnően formáló sportról van szó.

A síelés gyors és intenzív igénybevételt jelent. Már három perces megerőltetés után bekövetkezik a szabad csúszás adrenalinnal vegyített érzete. A síelés az elülső combizmot, vádlit, csípőt és a lábfejet mozgatja át, de az alhasra és a karokra is jó hatással van. Ez a sport egyértelműen fejleszti az egyensúlyérzéket, de a hajlékonyságot is. Ha kezdő vagy, akkor fontos, hogy tisztában legyél a légnyomás- és oxigénszint-különbség miatti rosszullét eshetőségével.