Reiki tanfolyam a Jikiden Intézet szervezésében

A japán eredetű kézrátételes gyógymód, melyet reikiként ismernek legtöbben a világon a 1980-as évekre meghódította a világot. Ez egészen pontosan a módszer nyugati ága, mely Hawayo Takata asszony nevéhez köthető. Ő volt az, aki elvitte a reiki tanfolyamokat Hawai-on keresztül az Egyesült államokba, majd tanítványai révén az visszajutott Japánba is a 90-es években. Sokáig úgy tudták a felkelő nap országában teljesen kihalt ez az energetikai gyógymód az amerikai megszállás és az allopatikus orvoslás széles elterjedése következtében.

[wp_ad_camp_1]

Ezért volt óriási szenzáció a reikisek körében egy Chiyoko Yamaguchi nevű asszony, aki közvetlen az alapító – Mikao Usui – közvetlen tanítványától Chujiro Hayashi hajóorvosnál végzett reiki tanfolyamot és gyakorolta, majd tanította azt egész életében több mint hatvan éven át. Így a 90-es évek végére elérhetővé vált a japán energiagyógyászatának japán tradicionális módszere, mely megőrizte nemcsak az eredeti technikákat, hanem annak szellemiségét is, melyről addig nemigen lehetett hallani. Így 1999-ben új reiki iskola indult Jikiden néven, mely igen hamar nagy népszerűségre tett szert.

Reiki tanfolyam

Reiki tanfolyam

A Jikiden iskola reiki tanfolyama több szempontból is különbözik más reiki képzésektől. Nemcsak új technikákkal találkozhatsz, de a szemléletmód, a megközelítés is „japános”.
A reiki tanfolyam ugyanis részletesen taglalja a módszer gyökereit, a szimbólumok eredetét és magyarázatát belemenve az egyes szegmensekbe is. Olyan életfiloziófiát közvetít, mely segít elmélyedni a lényegi rész megértésében és hatékonnyá tenni a mindennapos használatot.

Az elsajátított készségeket rendszeres időközönként megrendezett gyakorlásokon lehet tovább fejleszteni, melyen hagyományosan összekapcsolnak úgynevezett reijuval, ami megerősíti az energia áramoltatás képességét.

Mára a Jikiden Intézet szemináriumai világszerte elismertek lettek, melyek szisztematikus és tradicionális tanítását képviselik a reikinek, melyet negyvenkét országban több mint kétszáz tanár tanít magas színvonalon, egységes tananyag és követelmény rendszer szerint. Ha neked is lenne kedved részt venni egy ilyen tradionális reiki tanfolyamon, sok szeretettel várjuk a jelentkezésed!