Rossz hozzáállással a siker sem jön el!

Manapság rengeteg iromány, cikk, videó, számtalan könyv, és honlap foglalkozik azzal, hogy mi a siker igazi titka, hogyan kell elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé, melyek boldogságunk kulcsát jelenthetik. A hiba legtöbbször bennünk van, sőt általában három klasszikus negatív magatartás miatt nem tudunk sikeresek és elégedettek lenni az életünkben.

[wp_ad_camp_1]

Első helyen a magyar emberre oly jellemző panaszkodás áll. Ha folyamatosan panaszkodunk egy másik embernek arról, hogy nekünk milyen rosszul megy sorunk, és ezt szinte minden nap megismételjük, nem csak kibeszéljük magunkból, ami bánt, akkor nem árt végre befejezni a sopánkodást, hiszen az nem fog sehová sem vezetni. Először nem egyszerű, de meg kell tanulni tudatosan a jóra figyelni, még olyankor is amikor ez nagyon nehéz. A következő lépés a tervezés, avagy el kell tervezni, hogy melyek azok a dolgok, amelyeken változtatnunk kell.

Sikertelenség

Sikertelenség

Nem szabad folyton másokat hibáztatni saját helyzetünk miatt. A mi szempontunkból lehet, hogy a főnökünk a hibás mindenért, ellenben Ő úgy látja, hogy velünk van a baj, mi nem akarunk dolgozni. Sajnos lehet, hogy még igaza is van. Ilyen helyzetben ajánlott leülni vele és megbeszélni, hogy mi a nagy helyzet. Ha az álláspontok közelednek, akkor az már jó jelnek tekinthető. Persze lehet, hogy tényleg a munkaadók nehezítik meg az életünket. Ilyenkor kockáztatni kell, avagy fel kell mondani, más megoldás nem lesz.

Végül el kell fogadni, hogy vannak olyan helyzetek, amikre egyszerűen nincs megoldás. Aki folyamatosan arra törekszik, hogy minden tökéletesen működjön, aki fél a kudarctól, az csalódni fog, hiszen az előbb vagy utóbb, kisebb vagy nagyobb mértékben az is bekövetkezik. Tudni kell lazábban élni, nem alakulhat minden a terv szerint. A nehéz helyzeteket is meg kell tanulni kezelni.