Ruhatisztíttatás vagy otthoni ruhatisztítás! Melyiket válasszuk?

A ruhatisztíttatás bizony súlyos pénzekbe kerül, de lehetőség van otthoni praktikákkal is nekifogni ruháink kitisztításának. Ha a ruhatisztíttatás mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemes jól körülnézni a szolgáltató cégek között és akár szomszédoktól vagy ismerősöktől tájékozódni a tisztítás minőségéről. Ha az otthoni ruha tisztítás mellett döntünk, akkor bizony érdemes elbeszélgetni nagyszüleinkkel vagy az internetet bújva ötleteket gyűjteni.

[wp_ad_camp_1]

A ruhatisztítás legegyszerűbb módja, ha szakemberekre bízzuk azt. Már számtalan helyen elérhetőek a különböző szalonok ahol felsőruházat tisztítást, vagy éppen kiegészítők tisztítását is vállalják. A lakástextil tisztítással már nem minden szolgáltató foglalkozik, hiszen a lakossági igény igen csekély. Ma már nagyon praktikus lakástextilek kaphatóak, amelyek akár mosógépben s tisztíthatóak. A lényeg, hogy a függönyöket mindig a mosás után azonnal rakjuk fel a karnisra, hogy kirúgja magát.

Az otthoni tisztítás esetén a ruhatisztítási jelek, mindig komoly figyelmet érdemelnek, hiszen nem érdemes elsiklanunk azok felett. A hirtelen ruhánkat ért foltok esetében érdemes néhány házi praktikát is elsajátítani, ha éppen hirtelen kell a mentőakciót elindítanunk. A legtipikusabb bakink a vörösbor folt szokott lenni. Ezt érdemes azonnal asztali sóval beszórni és néhány csepp citromlével is meglocsolni. Száradás után bátran tegyük ki a mosnivalóhoz és a szokásos módon mossuk ki a mosógépben!

Ruhatisztítás

Ruhatisztítás

Nyáron sokszor esünk bele abba a csapdába, hogy igen jóízűen elmajszoljuk az őszibarackot miközben nem is vesszük észre, hogy az ruhánkra csepegett. Ez általában utólag szokott kiderülni, miután mosásnál megmarad a barna folt a ruhában. A legegyszerűbb, ha citrom levével ezt is meglocsoljuk, hiszen a citromsav azonnal működésbe lép és eltávolítja a csúnya barnás foltot!