Szemet gyönyörködtető olasz tengerpartok!

Olaszország számtalan csodát, látnivalót, műemléket és mese szép természeti látnivalókat rejt, így nem csoda, hogy minden évben rengeteg turista fordul meg az országban. Akár a történelmi látnivalók, akár a gasztronómia, akár a kultúra érdekli, a tengerparti pihenést sem szabad kihagyni az olasz út során!

Olasz tengerpart minden évben rengeteg turista kedvence! Olaszországi nyaralás nem telhet el tengerparti pihenés nélkül. Szerencsére Olaszország bővelkedik a csoda szép strandokban. Ilyen például a Spiaggia La Pelosa, amely fehér homokjával és átlátszó türkizkék tengervizével olyan, akár a trópusi strandok. A tengerpart Szardínia szigetén található. Sokan úgy vélik, hogy egész Olaszországban itt a legszebb a tenger. Lampedusan található szintén egy gyönyörű tengerpart, amelyet gyakran Európa, sőt a világ legszebb strandjaként is emlegetnek. Éppen ezért nem csoda, hogy a környék legnépszerűbb olasz tengerpartja, amelyet az olaszok és a turisták is rengetegen látogatnak. Szardínián, az Orosei-öbölben található a Cala Mariolu strand, amelyek vadregényes dűnéi, finom szemcsés, fehér homokja és türkízkék tengervize miatt szintén sokan szeretnek.

A strand jó választás azok számára, akik könnyen leégnek, mivel a vízpartot sziklák védik, amelyek egyben árnyékot is nyújtanak. Csak reggel és kora délután süt ide a nap, a nap többi részében a strand árnyékos. A strand nem csak természeti szépsége miatt különleges, hanem azért is, mert kizárólag csónakkal lehet megközelíteni. A gyermekes családoknak érdemes a szintén Szardinián található Spiaggia di Tuerredda homokos strandot, mely leginkább gyerekbarát szolgáltatásai miatt örvend nagy népszerűségnek a gyerekes családok körében. Bővebb információk és utasbiztosítás az axa-assistance.hu weboldalon találhatók!