Szénanátha kezelése hatékonyan

A szénanátha a légúti allergia egyik típusa. Miért alakul ki a széna nátha? Mi történik ekkor a szervezetben? Mik a tünetek és hogyan lehet kezelni? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ és eláruljuk mit érdemes tudni a szénanátháról.

[wp_ad_camp_1]

Szénanátha kezelése hatékonyan fül-orr-gégész segítségével lehetséges! Szénanátha esetén a szervezet idegen anyagként érzékeli allergént, ezért védekezni kezd ellene az immunrendszer, ami hisztamin felszabadulással jár. A hisztaminról tudni érdemes, hogy vörösséget, viszketést, váladékozást okoz az orrüregben, továbbá a légutakban és a szemben. A szénanáthának két típusa van, az egyik szezonális, a másik a perzisztáló, vagyis állandó szénanátha. Talán mondanunk sem kell, hogy a perzisztáló szénanátha tüneteitől a beteg egész évben szenved, míg a szezonális szénanátha esetében a beteg a téli hónapok során tünetmentes. A szénanátha tüneteiről már szó esett, de ha konkretizálni akarjuk, akkor ide sorolhatjuk az orrviszketést, orrfolyást, szemviszketést, könnyezést, tüsszögést, szem környéki duzzanatot, viszkető érzést a torokban, orrdugulást.

Szénanátha

Szénanátha

Ahogy általában az allergiás megbetegedésekre való hajlam, úgy a szénanáthára való hajlam is örökletes. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy az allergiára hajlamos személyeknél mikor jelentkeznek a tünetek, az azonban biztos, hogy sokan az életmódot teszik felelőssé az allergiás tünetek megjelenéséért, vagyis a légszennyezettséget. A szénanátha alapvetően könnyen felismerhető, viszont a kiváltó okok azonosítása nagyon fontos. A kezelés csak ezután kezdhető meg. Ha szénanátha tüneteit tapasztalja magán, akkor keresse fel kezelőorvosát, aki kizárja a hasonló tüneteket okozó betegségeket és hatékony kezelést ajánl.