Szülés utáni fogyás – tippek és tanácsok

A terhesség alatt szinte minden nő hízik, hiszen a szervezetnek szüksége van az úgynevezett tartalékokra, hogy ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben és a magzatot is megfelelően tudja táplálni. A szülés után természetesen megmarad pár plusz kiló, amitől a nők szeretnének mihamarabb megszabadulni és újra visszanyerni formájukat.

[wp_ad_camp_1]

Ezzel kapcsolatban megannyi tévhit, városi legenda kering, mindenki hall valamit a barátoktól, a jóakaróktól. Nem szabad azonban mindent elhinni, fontos utánanézni a dolgoknak.

A természetes szülés után leghamarabb a 4. vagy 5. hétnél kezdődhet el az enyhébb torna, ugyanis ennyi idő kell, hogy a szervezet regenerálódjon, a szülőcsatornák rendbe jöjjenek. A császármetszés esetében viszont más a helyzet, ilyen esetben leghamarabb a 14. vagy 15. héten kezdődhet el a fogyás, a torna. Azok a kismamák akik szülés előtt és közben nem éltek túl aktív életet, azok nagy valószínűséggel a terhesség után is nehezen tudják beiktatni a mozgást. A fogyás érdekében viszont a testmozgás az egyetlen hatásos módszer. Nem szabad hinni a különféle csodaszereknek, melyek gyors és egészséges fogyást garantálnak. A diéta ilyen esetben kerülendő, hiszen a kicsinek szüksége van a tápanyagokra.

Szülés utáni fogyás

Szülés utáni fogyás

Fontos, hogy a tej rendelkezzen megfelelő mennyiségű tápanyaggal ahhoz, hogy a fejlődés megfelelően haladjon. Arra persze szabad és kell is figyelni, hogy mit eszünk, mit főzünk, hiszen az egészséges táplálkozás sokat tud segíteni. Sokan félnek attól, hogy a terhesség után nem nyerik vissza alakjukat, illetve izmaik petyhüdtek lesznek és nem szép, feszesek, mint előtte. A torna és kemény kitartás által természetesen nem csak fogyni lehet, hanem az izmok feszessége is teljesen visszanyerhető.

A szülés utáni fogyás esetében leginkább arra kell ügyelni, hogy mindent mértékkel csináljunk. Egészséges ételek és a fokozatosan épülő torna az, ami a leginkább lényeges, nem szabad gyorsan megerőltető mozdulatokat végezni, sőt érdemes az orvossal is egyeztetni minden esetben.