Tamási Áron könyvek online jó áron!

Tamási Áron színes, lírával és humorral teli történeteket írt az erdélyi falu életéről, ahol felnőtt; sok ilyen történet székely nyelvjárásban született. Képviselője volt az úgynevezett népi írók mozgalmának. Olyan regények fűződnek az ő nevéhez, mint az Ábelről szóló trilógia, amelyben a realista leírás szimbolikus és meseszerű elemekkel fonódik össze.

Tamási Áron könyvek várják önt is a book24.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és rendelje meg a legizgalmasabb könyveket Tamási Áron tollából. Ha tőlünk rendel, akkor a kiszállítás is villámgyors lesz. A székelyföldi Lupeni községben született, születési neve Tamás János. Az író édesapja Tamás Dénes földműves, édesanyja Fancsali Márta. 1904-ben a lupeni (Farkaslaka) elemi iskolában tanult, 1910-től pedig a székelyudvarhelyi Római Katolikus Gimnáziumba járt. 1916-ban besorozták az osztrák-magyar hadseregbe. 1917-ben Gyulafehérváron katonai érettségit (hadiérettségi) szerzett. Mivel nem akarta paraszti felmenői életét élni, 1918-ban beiratkozott a kolozsvári „József Ferenc” Magyar Királyi Tudományegyetem jogi karára, majd 1921-ben befejezte egyetemi tanulmányait, majd a Kereskedelmi Akadémiára jelentkezett. 1922-ben szerzett diplomát, ekkor változtatta meg nevét Tamás Jánosról Tamási Áronra, tanulmányai befejezése után banktisztviselőként dolgozott Kolozsváron, majd Brassóban élt.

Az első világháború után családjával Erdélyben maradt, amely a trianoni békeszerződés értelmében a Román Királyság része lett. 1923 júliusában, 26 évesen az Egyesült Államokba emigrált, ahol bankokban dolgozott. Ekkor kezdte írói pályafutását, megnyerte a Kolozsvári Keleti Újság novellapályázatát Szász Tamás, a pogány című novellával. Első novelláskötetét (Lélekindulás) székely népdalok és balladák ihlették. Amennyiben önt is érdekelnék Tamási Áron művei érdemes lehet ellátogatni a book24.hu-ra ahol meg is rendelheti ezeket.