Tényleg jár adókedvezmény az életbiztosítás után?

Valóban igaz a hír, és nemcsak kacsa. Életbiztosítás után megilleti önt is a megfelelő adókedvezmény. Sajnos nem mindegyikre, csak ez bizonyos életbiztosításra. De ha van lehetőségünk, miért ne használnánk ki? Néhány fontos információ következik, amit tudni illik erről a bizonyos életbiztosításról.

[wp_ad_camp_1]

De mit is nevezünk életbiztosításnak? Azt nevezzük, amikor a halál a biztosítás időtartama alatt bekövetkezik. De tágabb értelemben az életbiztosítás további elemeket is tartalmaz, mint például balesetbiztosítást vagy betegségbiztosítást is. Kötődik a biztosított életében bekövetkező más eseményekhez is, ami természetesen benne van a szerződésben.

Nem minden életbiztosítás után jár adókedvezmény. Csak a nyugdíjbiztosítások után lehet igényelni adókedvezményt. Az életbiztosítás.com szerint 20% adókedvezmény jár. Egy ember maximum 280 ezer forintot igényelhet vissza az államtól éves szinten.

Életbiztosítás

Életbiztosítás

Az állam az adókedvezményt a nyugdíjbiztosítási számlánkra fogja utalni minden évben, éppen ezért felhasználni a nyugdíjbiztosítás szolgáltatás után tudjuk csak. Régebben a folyószámlánkra utalta az állam az adókedvezményt, de ez változott, amint látjuk.

Csak bizonyos esetekben tudjuk felhasználni ezt az adókedvezményt. Ilyen esetek például a következők:
– amikor a 65. életévünket betöltöttük
– ha nyugdíjba vonultunk ténylegesen
– ha legalább 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nálunk
– ha meghalunk.

Az állam fizetni csak ezekben az esetekben tud, de akkor a teljes összeget, beleértve az adókedvezményt is.