Természetes hatású műfű

Egyre népszerűbb az örökzöld, gondozásmentes, természetes hatású műfű. Nagy fejlődésen ment keresztül ez a terület az elmúlt évek folyamán. A műfű már rég nem az a szúrós és ritka gyep, amivel sok évvel ezelőtt találkoztunk.

[wp_ad_camp_1]

Adunk néhány érvet mellette, mert ami azt illeti, a műfű egy meglehetősen célszerű és jó dolog.

A műfű egyik pozitív tulajdonsága a sok közül, hogy egyszer kell elhatároznia magát az embernek a műfű lerakásra és hosszú-hosszú évekig gondozásmentes, költséghatékony, örökzöld műfű pázsitja lesz otthon a kertben. A műfű ellenáll az időjárási viszontagságoknak, a tűző napnak és a szárazságnak és nem igényel locsolást sem.

Ha valaki természetes fűvel borított, tökéletes kertet szeretne, azzal bizony elég sokat kell foglalkozni. Folyamatosan nyírni, locsolni, műtrágyázni, gyomirtózni és a vakondokkal is harcolni kell. A természetes gyep bizony gyakran kiszárad, locsolást igényel. A természetes fű, ha egész nyáron medence áll rajta, akkor alatta elcsúnyul. A műfű ennek is ellenáll és még a háziállatok sem ásnak bele gödröt. Meglepő, de a műfű környezetbarát annak ellenére, hogy műanyagból készült. A már fent már említett karbantartási energiaforrásoktól megkíméljük a bolygót és még újra is hasznosítható, ha valami oknál fogva már nem lenne rá szükség.

A műfű felhasználási területe nagyon széleskörű. A legkisebb terasztól kezdve a legnagyobb sportpályáig, sok helyen alkalmazható. Egy óvoda udvarán is kiváltképpen nagy előnyökkel bír a műfű. A gyermekek önfeledten játszhatnak egy műfűvel lerakott mászókán, hintán, mert ha leesnének, puhára esnek és a ruhájuk sem lesz fűfoltos. Szintén a gondozásmentességből adódóan roppant praktikus az óvodai műfű is. Érdemes tehát egyszer beruházni rá.

Műfű kivitelezés

Műfű kivitelezés

Hová érdemes még műfüvet tervezni? Rendezvénytermekbe, kerthelyiségekbe, éttermek teraszára, ahol esztétikai élményt nyújt, és a vendégek kidughatják lábaikat a szandáljukból, hogy a műfű simogatását élvezhessék talpukon. J  Illetve oda is ajánlatos, ahol a fű nagyobb igénybevételnek van kitéve, a gondozása pedig nagyon idő- és költségigényes. Például kutyafuttató, vagy futballpálya, stb. Léteznek többféle szálhosszúságú műfüvek. Ízlés kérdése, kinek melyik a szimpatikusabb.

A műfű, ha egyszer már le lett telepítve, onnantól kezdve gondozni nem kell. Néha-néha, amikor a szálak lelapulnak,(mondjuk, ha nyár végén a medencét levesszük róla), az alatta lévő területet egy seprűvel átfésülhetjük, száliránnyal ellentétesen és máris tökéletes lesz a látvány. A műfű telepítése sokkal költséghatékonyabb, mint a valódi fű ültetése és rendszeres gondozása.

A műfű mellett számtalan előnyös tulajdonság szól még. Ha többet szeretnél megtudni a típusokról, a https://www.szepszonyeg.hu/mufu/ webáruházban tájékozódhatsz és ingyenes műfű mintákat is kérhetsz, hogy könnyebben dönthess.