Természetes tisztítókúra

A szervezetünkben folyamatosan jelentkező lerakódó salakanyagok és mérges csökkentik az emésztőrendszerünk teljesítőképességét. Amelyre, ha nem figyelünk oda kellő képen, akkor számos kellemetlen tünethez, sőt akár betegséghez is vezethet.

[wp_ad_camp_1]

Az effajta problémák kialakulást könnyedén megelőzhetjük a tisztítókúrák alkalmazásával. Manapság egyre jellemzők a krónikus fáradtság, hasfájás, székrekedés, puffadás vagy hasmenéses tünetek, melyek könnyedén megszüntethetőek egy tisztítókúra segítségével. Ugyanis a panaszokat a szervezetünkben a felgyülemlett mérgek és salakanyagok okozzák. Amennyiben egy tisztítókúrát elvégzünk nagy eséllyel sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, illetve a kúra hatására a bélflóránk sokkal könnyebben regenerálódik. Ráadásul ez közvetlen befolyásolja az immunrendszer állapotát és a testünk ellenállóbb lesz a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben. Ez abból következik, hogy az immunrendszer védelmi vonala mintegy 70 %-a vastagbélen található. Így mikor a káros mikroorganizmusok miatta a bélflóra egyensúlya felborul, akkor ez közvetlenül kihat az immunrendszer működésére.

Tisztítókúra

Tisztítókúra

A tisztítókúrák elvégzése legalább évi 3-4 alkalommal javasolt, vagyis negyedévente egyszer. Akkor is ajánlott, ha nincsen egészségügyi panaszunk ugyanis ez által megelőzhetjük azok kialakulását. Ám olyan esetekben, melyek nem ismert betegség, de szervi elváltozással járnak, mint például a gyakori puffadás, krónikus székrekedés, visszatérő hasmenés, pattanásos bőr, bélgörcsök, krónikus hasfájás, stb. A megfelelően elvégzett tisztítókúra által a felesleges plusz kilóktól is megszabadulhatunk. Bár az étrend és a életmódváltás sokat segíthet a toxinok salakanyagok eltávolításában, koplalni mégsem kell.