Természetes zöld és fonalalga irtás

A kerti tó elképesztően szép, pihentető látványt képes nyújtani, azonban amellett, hogy kellemes kiülni a teraszra egy kávéval a tavat figyelni, vannak a kerti tavaknak hátrányai is. Ilyen hátrány például az algásodás, amellyel a legtöbb kerti tó tulajdonos szembesül.

Zöld alga ellenszere a SUNI-KFT által forgalmazott alga mentesítő granulátum, mely csak és kizárólag biológiai összetevőkből áll, például nyomelemekből, enzimekből és elő organizmusokból. A termék kiváló minőségű és hosszú időn keresztül védi a kerti tavat a zöld és egyéb algáktól. A zöld alga, vagy másként lebegő alga leginkább az újonnan telepített tavakban szokott megjelenni. Ez természetesnek tekinthető, abban az értelemben, hogy a tavi virágfölddel együtt kiszabaduló anyagok okozzák. A még meg nem fakadt növények ugyanis nem képesek a teljes tápanyag mennyiséget felvenni, ez pedig kedvez az algák elszaporodásának. Ha nem újonnan épült tóról van szó, akkor több oka is lehet, hogy a zöld algák elszaporodtak. Ilyen ok lehet a halak mennyisége, a túletetés, a víz felmelegedése vagy a nem megfelelő szűrés.

A SUNI-KFT által forgalmazott alga mentesítő granulátum tízezer liter tóvízhez elegendő. A piacon egyedülállónak számít ez a termék, hiszen mindkét alga típusra megoldást kínál, nem csak a kialakult, problémás szakaszban, hanem a megelőzés szempontjából is. A termék használata igazán egyszerű, a finom szemcsés granulátumot a tó vízébe kell szórni egyenletesen eloszlatva. A granulátum lesüllyed a tófenékre, ott pedig kifejti hatását. A BioBird algamentesítő már tizenöt éve forgalomban van. Ez idő alatt rengeteg sikeres felhasználói tapasztalat született. Ha szeretne bővebben tájékozódni, esetleg megrendelni a terméket, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!